Valrörelsens första debatt

Just kommit hem från att ha tillbringat kvällen i Bollnäs där jag deltagit i valrörelsen första debatt för min del. Jag och centerkommunalrådet i Bollnäs Evy Degerman möte oppositionsrådet Olle Nilsson Sträng (s) och min kollega den socialdemokratiska länsordföranden Raimo Pärssinen.

Iattagelse 1
Olle Nilsson är på det hela taget nöjd med det sätt som Evy Degerman och den borgerliga alliansen skött Bollnäs kommun. Alla kurvor pekar i kommunen åt rätt håll men det beror förståss enligt Olle egentligen inte på att Evy & Co gjort ett mycket bra jobb utan att vår fantastiska regering gett draghjälp åt Bollnäs. Synd att utvecklingen då inte är lika god i socialdemokratiskt styrda Hudiksvall och Ljusdal.

Iakttagelse 2
Jobb, jobb, jobb kommer att bli den stora frågan i årets valrörelse. Ramio Pärssinen och socialdemokraternas huvudbudskap är att i Sverige går allt åt rätt håll och det beror på en fantastisk regering. Att mer än en miljon arbetsföra står utanför arbetsmarknaden, att antalet innevånare med inkomster under 150 000 har ökat då det i de flesta andra länder minskat och att det bara finns tre EU länder som har en högre ungdomsarbetslöshet än vad vi har i Sverige bortser Socialdemokraterna helst från. Alla ska vara med är socialdemokraternas valtema men efter 12 år av socialdemokratiskt styre är drygt 20% av den arbetsföra befolkningen inte längre med. De sitter hemma när andra går till arbetet på morgonen.

Jag fick som avslutning tillfälle att tacka framförallt Raimo och gratulera honom till att ha fyllt 50år med att från Centerrörelsen i länet uppvakta med Stefan Einhorns senaste bok " Konsten att vara snäll".

Det är kul med debatter, åtminstonde för oss som får sitta på podiet, men jag tror även för de som lyssnar.