Centerpartiet lokalt

Tungt x 2

Jag fick idag höra rykten från Länsarbetsnämndens möte i fredags. Mitt och Magnus Anderssons förslag om att tänkt nytt för att åtminstonde försöka få ner den bedrövligt höga ungdomsarbetslösheten hade efter diskussion hamnat i att vår brev skulle besvaras. Det socialdemokratiskt totaldominerade AMS, där länsarbetsnämnden är en del, prioriterar att att konservativt hålla fast vid gammalt tänkande istället för att tänkanytt för att hjälpa arbetslösa ungdomar att få ett arbete. Vårt förslag var att låta andra än arbetsförmedlingen jobba med att hitta jobb åt ungdomar.

Märkligt är att arbetarrörelsen, där AMS är en del (AMS generaldirektör är en pålitlig sosse, sambo med socialminister Andnor), tycker att det är viktigare att slå vakt om gamla strukturer (arbetsförmedlingsmonopol, LAS, osv) än att ge arbetslösa ungdomar ett jobb. Tungt nummer ett.

Tungt nummer två är att efter en hel dag på vedbacken, allt är nu klart, trött och sliten släpa sig in och av äldsta dottern tvingas ut på en 5 km lång jogg tur. Du hade ju lovat......