Halt häst och Carl Bildt

En av våra hästar är halt. Har idag fått tid på ATG för hälteutredning. Med häst i transporten på väg mot hästklinik hör jag Carl Bildt intervjuas. Reportern försöker få honom att diskutera skuldfrågan i den pågående konflikten. Borde man inte fördöma Hamas raketbeskjutningar eller ta avstånd från Israels övervåld. Sånt kan man ju ägna sig åt säger vår utrikesminister. Jag är inriktad på att hitta en lösning. Konflikter löses aldrig genom att älta vems felet var utan att konstruktivt försöka hitta en lösning.

Från Carl Bildt över till den rödgröna oppositionen. Vänsterpartiets utrikesministerkandidat tycker att Sverige borde bojkotta frukt från Israel. Miljöpartiets dito, språkröret Peter Eriksson tycker att regeringen borde stoppa vapenexporten till Israel. Endast socialdemokraten Kent Härstedt verkar ha förnuft och säger i princip att vad regeringen gör är mycket klokt. Kan vi bidra till att skapa vapenvila, göra humantiära insatser och stabiliseria läget i Mellanöstern ska vi göra det. Statsvetarprofessor Ulf Bjereld får ordet. Utrikespolitiken kommer att bli de rödgrönas största bekymmer säger han. Mp och V vimlar av människor som vill bedriva plakatpolitik medan Socialdemokraterna står för samma linje som alliansregeringen. V och Mp får ge sig, tugga gräs som biträdande partisekreteraren hos sossarna uttryckte det.

Statsvetarprofessorer och biträdande partisekreterare må tro att det i en koalitionsregering fungerar så att två av tre får tugga gräs och lyda stora syster. Med viss egen insikt i hur regeringsarbete i en koalition fungerar tror jag att de har fel. Det är inte så att det stora partiet kan diktera villkor. Det är, i vart fall hos oss, ett samarbete mellan fyra likar. Faller den ena ifrån så saknar regeringen majoritet.

På hästkliniken fungerar allt. Bra bemötande. Snabb undersökning inklusive skrittprov och böjningsprovokationer. Diagnostiska nervblockader läggs. Röntgen utförs och slutligen en ultraljudsundersökning. Behandling inte bara ordineras utan gives och läkemedel för fortsatt behandling administreras. Frågan om inte vi i sjukvården har en del att lära....