Tågresa

Möttes på Centralen i morse av socialdemokratiska rosor. Tydligen har Ohly med vännerna Peter Eriksson och Mona Sahlin gett sig ut på tågresa. Säkert trevligt.
Blir dock något förvånad när jag läser om dagens vänsterutspel. Höj skatterna för att komma ur lågkonjunkturen. Vilken analys kan ligga bakom det förslaget? En opinionsundersökning där 65% av svenska folket tycker att skatterna ska höjas för att rädda skola och sjukvård. Ställs motsvarande fråga om i en undersökning om man är beredd att betala själv för att få bättre kvalitet svarar även många javisst. Det är mer ett uttryck för att svenska folket är angelägna om fortsatta förbättringar av skola och sjukvård än att man tycker att det är särskilt klokt med höjda skatter.

En åstramning av ekonomin, vilket en skattehöjning är, har jag däremot aldrig hört någon ha som bot på en bromsande ekonomi. Däremot ofta motsatsen, dvs sänkta skatter. Skattehöjningar brukar vara medicinen när ekonomin börjar gå för fort.

De är så kreativa och nytänkande i vänsterkartellen. Konstigt att inte svenska folket verkar ha förstått det med tanke på att oppositionen i de flesta andra länder just nu skär guld med täljkniv i opinonsundersökningarn men så ej i Svedala.