Centerpartiet lokalt
 • / EU-valet 2019

EU-valet 2019

EU-samarbetet och det svenska medlemskapet är värda att försvara.

Centerpartiet vill se ett handlingskraftigt EU med fokus på klimat och mijlö, jämställdhet och medmänsklighet. Då krävs tydliga liberala röster i Europa.

Centerpartiet kan och vill axla det ansvaret. Vi vill föra EU framåt.

Ett viktigt värderingsval

26 maj 2019 är det dags för svenska väljare att ta sig till vallokalerna igen.

Denna gång är det Europas framtid det gäller.

Vilket EU vill du se? Centerpartiet kämpar för mer frihet, öppenhet, jämlikhet och medmänsklighet. Vi vill ha ett grönare och mer demokratiskt EU som fokuserar på rätt saker.

Hjälp de liberala krafterna att bli starkare. Stöd Centerpartiet i EU-valet 2019.

Läs vår valplattform

 

Från Annie Lööf:

Hej!

Valet till Europaparlamentet är bara veckor bort nu. Klimatet, miljön, sund och säker mat, och att vi ska ha ett bra djurskydd, det är de frågor vi fokuserar på. Liksom att vi är det parti som tydligast tar kampen för medmänsklighet och mot högerpopulismen.

Vi vill förändra Europa till det bättre och vi vet hur man får saker och ting gjorda. Det handlar om att veta vad man vill, kavla upp ärmarna och börja jobba.

Det spelar roll vem som representerar oss i Europa. Det är mycket som står på spel. Därför är just din röst viktigare än på väldigt länge. Vill du utveckla Europa i en grönare, demokratiskare och frihetligare riktning, då måste du använda din röst rätt. Då ska du rösta på Centerpartiet.

I en tid då aggressiva, högerpopulistiska vindar sveper över världen. Då deras idéer slår rot i allt fler Europeiska länder. Då är Centerpartiet en liberal motkraft. För öppenhet, jämställdhet och medmänsklighet. Då behövs vår kamp mot högerpopulismen i Europa.

När allt fler ifrågasätter klimatförändringarna. När gifter och plast sprids över vår planet. När utsläppen från smutsiga transporter ökar. Då måste vi ställa hårdare krav på länderna i Europa att minska sitt plastberoende. Då krävs det att Europa ställer om till klimatsmarta bränslen. Då behövs vårt miljöansvar och vår gröna klimatpolitik i Europa.

När vi ser hur antibiotikaanvändningen är allt för hög och djurskyddet på tok för svagt i många Europeiska länder. Då behövs det en stark röst som ställer krav på Europa att sätta stopp för onödig antibiotika och minska djurens lidande. Då behövs vår sunda mat i Europa.

Sverige kan verka litet – men vi kan påverka stort. På samma sätt kan din enskilda röst bli avgörande om den används rätt. Och det behövs, nu mer än någonsin. Från och med den 8 maj kan du rösta i valet till Europaparlamentet. Gör det och ta oss framåt mot ett grönt, demokratiskt och frihetligt Europa!

Vänligen,
Annie Lööf, partiledare (C)

Artiklar och nyheter

 • 2019-02-06

  Federley: Det behövs bättre tågförbindelser till Europa
  Danmark och Tyskland är nu överens om att finansiera en ny förbindelse över det så kallade Fehmarn-Bält. Detta kan i förlängningen korta restiden mellan Stockholm-Hamburg till fem timmar. - Ska tåget konkurrera med flyget behövs fungerande infrastruktur, säger Centerpartiets Europaparlamentariker Fredrick Federley.
  Läs mer
 • 2018-12-17

  Federley toppar EU-lista
  Den 26 maj är det EU-val och i dag tog Centerpartiets förtroenderåd beslut om partiets kandidater och valplattform.
  Centerpartiet kommer under mandatperioden arbeta för ett grönt, demokratiskt och frihetligt Europa.
  - Jag ser fram emot att leda partiet in i valkampanjen och fortsätta göra skillnad i EU-politiken, säger Fredrick Federley, som är toppnamn för C.

  Läs mer
 • 2018-12-17

  Det är dags för Europa att välja väg
  Det är dags för Europa att välja väg. I vår är det val till Europaparlamentet. Centerpartiet kommer att gå till val på ett grönt, demokratiskt och frihetligt Europa. Idag antar vårt förtroenderåd vår valplattform och lägger där grunden inför det värderingsval som riskerar att dela vår kontinent. Det skriver Fredrik Federley på DN Debatt.
  Läs mer
 • 2018-12-05

  Centerpartiet stärker sina positioner internationellt
  En delegation från Centerpartiet var på plats när Liberal Internationals (LI) kongress ägde rum i Dakar, Senegal den 28-30 november. På kongressen omvaldes Abir Al-Sahlani till en tredje mandatperiod som vicepresident och Kristina Yngwe valdes till LI nyinstiftade Climate Justice Committee.– Liberalism bygger på samarbete. Det bygger på att tillsammans arbeta mot gemensamma mål, inte minst för klimatet så som för mänskliga fri- och rättigheter, säger Abir Al-Sahlani, som också är kandidat till Europaparlamentet för Centerpartiet.
  Läs mer
 • 2018-06-14

  EU enas om tuffare klimatmål
  I en överenskommelse sent under natten till torsdag har EU kommit överens om ny lagstiftning för att öka det förnybara. Fredrick Federley som satt med i förhandlingarna är nöjd.
  – Det mesta har gått vår väg. Vi har höjt klimatambitionerna, säger Federley.

  Läs mer
 • 2018-05-25

  Ett grönare och bättre EU
  Under sina fyra första år i Europaparlamentet har Fredrick Federley lyckats driva igenom en rad C-förslag. Vi är stolta men inte nöjda utan det finns mer att göra
  Läs mer
 • 2018-05-24

  Federley vill se fler Centerpartister i Bryssel efter EU-valet 2019
  Nu är det ett år kvar till nästa val till Europaparlamentet. Fredrick Federley är idag Centerpartiets enda EU-parlamentariker. Efter EU-valet 2019 hoppas han att fler Centerpartister får plats i Bryssel och Europaparlamentet.
  – Är vi fler kan vårt arbete bli ännu bättre, säger Federley.

  Läs mer
 • 2018-01-31

  Federley: Nätneutraliteten måste skyddas
  På torsdag kan nätneutraliteten försvinna i USA.
  Fredrick Federley vädjar nu till den amerikanska kongressen att inte låta det ske.
  – Det här allvarligt och vi måste agera innan det är för sent, säger Fredrick Federley (C), EU-parlamentariker.

  Läs mer
 • 2018-01-08

  "Vi måste bli medlem i Nato så fort som möjligt"
  Sverige ska inte vara en svag länk i våra grannars säkerhet.
  Regeringens dialogförsök löser inte det säkerhetspolitiska hot som Ryssland utgör.
  - När huvuddelen av våra grannländer har valt medlemskap i Nato, måste vi för vår och deras säkerhet göra detsamma, skriver Centerpartisterna Kerstin Lundgren utrikespolitisk talesperson, och Daniel Bäckström, försvarspolitisk talesperson, i SvD.

  Läs mer