#mjölklöftet - Ta ställning för mjölken

Svenska mjölkbönder är i kris. Det ryska importstoppet av mjölk är så allvarligt att det enligt ledande branschföreträdare handlar om mjölkbranschens överlevnad.

Men du kan göra skillnad. Med #mjölklöftet höjs priset på mjölk med en krona, en krona som oavkortat går till mjölkbonden. På så sätt ser vi tillsammans till att vi kan fortsätta dricka närproducerad mjölk levererad från svenska bönder.

sol-has-bg

"Jag är övertygad om att svenska mjölkkonsumenter är beredda att betala en extra krona för att behålla den svenska mjölken, det högre djurskyddet, de kortare transporterna och jobben ute på gårdarna."

Eskil Erlandsson, Centerpartiets talesperson i landsbygdsfrågor

#mjölklöftet

Det ryska beslutet om importstopp av mjölk har försatt svenska mjölkbönder i kris. Centerpartiet lanserar därför #mjölklöftet för att ta ställning för mjölken.

1 krona per liter mjölk som oavkortat går till bonden. Det är #mjölklöftet, som är ett effektivt och enkelt sätt för handlare och konsumenter att göra en insats för svenska mjölkbönder. Det handlar om en bransch som kämpar för sin överlevnad och som med hjälp av #mjölklöftet får möjlighet att fortsätta leverera mjölk i många år framöver.

#mjölklöftet i korthet

  • 1 krona per liter mjölk som går direkt till bonden
  • Bidrar till att upprätthålla en bra djurhållning med strängt djurskydd
  • Bidrar till mer närproducerad mat

#mjölklöftet – här hittar du material till sociala medier.

  • Infografik att sprida

 

Mjölklöftet

Mjölklöftet

Eskil Erlandsson om Mjölklöftet

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.