Vårterminens praktikant till Liberal Democrats 

Vårterminens praktikant till Centerpartiets systerparti Liberal Democrats i London är utsedd. Säg hej till Mikaela Hellman.

Hej Mikaela! Du kommer under våren att vara utsänd från Centerpartiet för att praktisera på vårt systerparti Liberal Democrats och deras internationella kansli i London. Berätta, vem är du?
- Jag är en positiv och glad EU-nörd med rötter i den skånska myllan, som bär på ett milt kontrollbehov och har samlat på sig alldeles för många högskolepoäng.

Vad ser du mest fram emot med praktiken hos Liberal Democrats?
- Jag ser väldigt mycket fram emot att få insyn i de internationella nätverk som Liberal Democrats internationella kansli arbetar med, och att lära mig om hur liberala partier i andra delar av världen arbetar! Jag är framförallt väldigt nyfiken på African Liberal Network.

Varför är det viktigt för ett parti som Centerpartiet att ha en god förståelse för våra systerpartier runtom i världen?
- Jag tror att internationella kontakter och ett öppet sinne är ett av de bästa sätten att lära sig mer om både sig själv och andra. Genom att utveckla förståelsen för sina systerpartier kan man få inspiration och idéer, som förhoppningsvis gör det lättare att tänka större och friare än om man håller sig inom den svenska bubblan.

Relaterade nyheter