Landsbygden ska utvecklas
– inte avvecklas

Under 110 år har Centerpartiet arbetat för de gröna näringarna, för en levande landsbygd och för att hela Sverige ska må bra.

I den kommande budgeten avsätts 6 miljarder per år till infrastruktur, räddat landsbygdsprogram och satsningar på jord- och skogsbruk.

sol-has-bg sol-light-text

Hela Sverige måste få möjlighet att växa och ta sig igenom coronakrisen.

Därför har Centerpartiet drivit på i budgetförhandlingarna med Liberalerna och regeringen för fler satsningar på landsbygden.

Nu satsas omkring 6 miljarder av budgeten på landsbygden. Bredbandet ska byggas ut kraftigt i hela landet och vägar ska rustas upp. Landsbygdsprogrammet räddas genom ett tillskott på 4,3 miljarder över två år. Besöksnäringen och företagande investeras i ytterligare, liksom förbättrad distansutbildning och lärcentrum. Jordbruket och skogsnäringen får också stöd.

Vill du läsa mer om vår landsbygdspolitik?

Läs mer här!

Var med och påverka!

Har du tankar och idéer om hur Sverige kan bli ett bättre land? Hur kan vi stärka de gröna näringarna och skapa en ännu bättre landsbygd?

Skicka in dina förslag till oss!
Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.