Trygg och rättvis vård

För en ljusare framtid

Vi lever i en tid av stora utmaningar. Pandemin är långt ifrån över. Vi känner alla en stor oro och svensk sjukvård möter stora påfrestningar.

Men genom att göra allt vi kan för att alla ska få en trygg och rättvis vård, oavsett var i landet man bor, så kan vi gå en ljusare framtid till mötes.

sol-has-bg sol-light-text

Alla ska ha rätt till en trygg och rättvis vård

Svensk vård och äldreomsorg har varit under högt tryck under pandemin. För att vården ska fungera bra behöver också vårdpersonalen må bra, med bättre stöd och villkor.

Det behövs också mer resurser inom äldreomsorgen, bättre hjälp till alla som drabbas av psykisk ohälsa, och större satsningar på förlossningsvård.

Läs mer om Centerpartiets vårdpolitik

Så gör vi mer för svensk vård och omsorg

Äldrevård

Landets äldre har drabbats extra hårt under pandemin, med en historisk påfrestning inom äldreomsorgen. Alla människor har rätt till en trygg och värdig ålderdom, och alla människor har rätt till en individuell bedömning när man är sjuk.

Psykisk hälsa

Den psykiska ohälsan har ökat under pandemin. Ingen som är sjuk förtjänar att lämnas ensam och utanför. Centerpartiet gör därför allt vi kan för att se till att alla som drabbats kan få den hjälp de behöver.

Vårdpersonal

Vårdpersonalen riskerar sina liv i pandemin. Vi kämpar för bra villkor i form av skyddsutrustning, möjlighet att testas och fler kollegor. Vi har dessutom sett till att vårdpersonal får stöd att bearbeta den oerhörda press de jobbat under det här året.

Trygg förlossning

Alla som föder barn i Sverige, oavsett var man bor, ska känna trygghet. Även under en pandemi. Därför måste vi satsa mer på på förlossningsvård och kvinnors hälsa, i hela landet.

Annie Löög i skog

Var med och jobba för en ljusare framtid

Tycker du också att det är viktigt att göra mer för vården och äldreomsorgen? Bli medlem i Centerpartiet!

Centerpartiet vill se ett levande Sverige, både på landsbygden och i städer. Ett företagsamt och medmänskligt Sverige med ökad jämställdhet, där utsläppen minskar och vi tar miljöansvar.

Bli medlem idag!

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.