Ukrainas sak är vår

sol-has-bg sol-light-text sol-green-tone

Efter Putins fullskaliga militära invasion i Ukraina måste demokratiska krafter stå upp för den ukrainska befolkningen. Hårda sanktioner mot den ryska regimen, fler stödinsatser till Ukraina, och skydd till människor som flyr.

  • Putin bryter mot folkrätten. Den ryska regimen kränker Ukrainas självständighet, hotar landets existens och tar oskyldiga människors liv.
  • Nu behövs nationell samling. Putin regims aggressiva invasion av Ukraina kräver mer av samarbete och samförstånd i Sverige.
  • Nu är tiden att visa solidaritet och stå på det ukrainska folkets sida. Sverige måste ha beredskap för att kunna stödja Ukraina och den ukrainska befolkningen med det som landet efterfrågar. Sjukvårdsmateriel, humanitärt bistånd, transporter, militär utbildning och vapenleveranser.
  • För Centerpartiet är rätten att söka asyl okränkbar. Det eskalerande våldet kommer driva miljoner människor på flykt. I ett sådant läge måste Sverige tillsammans med övriga EU vara glasklara med att den som flyr Putins krig har en skyddad plats hos oss.

Annie Lööfs tal om Ukraina

Annie Lööf Ukrainas flagga tal

Tal under måndagsrörelsen, en manifestation för Ukraina

Ta del av hela talet

Anförande i riksdagen gällande Ukraina

Ta del av hela anförandet

 

 

Vill du göra något för alla barn och människor som flyr kriget i Ukraina?

Hjälporganisationer som Röda Korset behöver stöd, för att kunna göra mer.

Gå till Röda Korsets insamling för Ukraina

Artiklar om Ukraina

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.