Så hur ska Sverige nu kunna nå klimatmålen?

Bild

I en fråga som är brännande akut, som inte handlar om nästkommande generationer, utan om dagens generation, har regeringen och Sverigedemokraterna inte mycket att komma med. Miljöministern har pratat om fler elbilar. Och det behövs såklart. Men vad ska man göra med alla de bilar som idag går på bensin och diesel? Naturvårdsverket konstaterar:

”Vi har 4,5 miljoner bensin- och dieselbilar som rullar på våra vägar, i genomsnitt i 17 år. De går inte att elektrifiera hur man än vill, utan då behöver man hitta en nivå av inblandning av biobränslen för att minska utsläppen från dem.”

Artikel från Sveriges Radio

Så vad ska regeringen göra för att Sverige ska nå målen? Biltullar i varenda stad? Att man bara får köra bil vissa dagar i veckan?

Det kanske är så enkelt som DN konstaterat: ” Det svåra för regeringsunderlaget är inte att komma överens om reduktionsplikten. Det är betydligt tuffare att förklara hur man nu tänker nå de klimatpolitiska målen.”

Artikel från Dagens Nyheter

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.