Centerpartiet lokalt

Kandidatpresentation

Abir Al-Sahlani

Projektledare

Hägersten, Stockholm

Mänsklig Liberal Tuff

För att Centerpartiets röst behövs i EU:s utrikespolitik, en politik för mänskliga fri- och rättigheter. För att Centerpartiets behövs för att slå vakt om demokratin inom och utanför EU:s gränser. För att Centerpartiet på riktigt kan göra skillnad för EU:s medborgare, genom det partiet jobbat med tidigare, nu med Fredrick Federleys arbete och genom ett framåtriktat och relevant EU.

Afram Yakoub

Utvecklingsledare

Norsborg, Sockholm

Positiv, trygg, viljestark

För att vara med och påverka beslut som rör oss alla. Jag ser det som en fantastisk möjlighet att arbeta med frågor som rör Sveriges och EU:s framtid. Vad EU gör påverkar även omvärlden och som EU-parlamentariker har man en unik möjlighet att arbeta för ett bättre Sverige, ett bättre Europa och en bättre omvärld.

Alice Bilfeldt-Onay

Samhällsentreprenör

Spånga, Stockholm

Problemlösare, Innovatör, Modig

För att uppnå mina visioner. Jag vill jobba för en gemensam politik när det gäller flyktingfrågan, säkerhet, arbete mot terrorism, hedersrelaterade frågor, kvinnors –flickors säkerhet och frihet, friare företagande, grönare värld och renare luft och vatten.

Anette Olsson

Vårdenhetschef/ leg barnsjuksköterska

Forsa, Hudiksvall

Påläst, ambitiös, social

Öka intresset för hälso och sjukvårdsfrågor. Kanske speciellt för barnsjukvård och socialt arbete.

Anna Blomberg

Kvalitet, miljö och arbetsmiljösamordnare i byggbranschen

Partille

Målmedveten, relationsskapande, trygg

Jag vill arbeta för ett öppnare och mer medmänskligt och liberalt Europa där vi genom samarbete tar större steg mot en bättre miljö, ökad företagsamhet och en stabil ekonomi.
Jag brinner extra för jordbruks och miljöfrågor.

Anna Lasses

Lokalpolitiker Solna

Solna

Engagerad, målinriktad, prestigelös

För mig är det enkelt. Jag vill vara med och bidra till ett öppet Europa där alla känner sig delaktiga. Där vi arbetar tillsammans istället för att bygga murar. För miljö och jämställdhet, för landsbygd och stad. Hållbar livsmedelsförsörjning tillsammans med miljö och mänskliga rättighetsfrågor är mina hjärtefrågor. Jag har kraften, kunskapen och glädjen som behövs. Vägen framåt är tillsammans!

Ann-Christin L Frickner

Gruppledare C Upplands Väsby Kommun

Upplands Väsby

Strategisk, målinriktad, handlingskraftig

Människor måste få mer egenmakt, samhällen behöver hålla ihop, då behövs politik som inkluderar snarare än drar isär. Jag vill bidra med en politik och beslut som ger människor egna val, som gör att företag kan växa och skapa fler jobb och mer tillväxt. Jag vill bidra till ett mer grönt och hållbart Europa som skapas genom ökat samarbete och förankring från lokalsamhället i Sverige till Bryssel

Anthon Gyllensten

Tjänsteman

Haninge

Ambitiös, hoppfull och drivande

Mänskliga rättigheter och utrikes- säkerhetspolitik är viktiga delar för samhällets utveckling. Det finns ledare idag som försämrar både mänskliga rättigheter och försämrar i frågor som sätter länders säkerhet i obalans. Där behöver vi förändring. Mänskliga rättigheter ska värnas, oavsett när krig, asylkris eller svältkatastrofer är faktum. Fred bör råda i alla länder. Därför kandiderar jag!

Bjarni Arnason

Handläggare, Länsstyrelsen Gävle

Gävle

Ärlig, analytisk, tålmodig.

Jag har hela mitt liv varit politiskt intresserad. Demokratiska värderingar är nu hotade av nationalistiska och protektionistiska krafter. Mänskliga rättigheter, yttrandefrihet och rätten till att skapa till sitt eget liv respekteras inte. Miljöfrågor ligger mig också varmt om hjärtat. EU parlamentet är i dag närmast det ända multinationella organet som har kraft till att dra utvecklingen vidare.

Björn Pettersson

Affärsutvecklare

Bollnäs

Engagerad, Positiv, Seriös

Jag Björn Pettersson, värnar om Sveriges och Europas framtid och utveckling. Med ett starkt intresse för näringslivet, småföretagandet, teknik- miljö- och landsbygdsutveckling, vill jag vara med och påverka och arbeta för en bättre framtid för Sverige och Europa i sin storhet.

Björn Robert ter Bruggen

Chef juridik, upphandling, reglering och internationella relationer på ett kommunallt infrastrukturbolag

Söråker, Timrå

Engagerad, drivande och initiativrik.

Efter att ha jobbat många år, delvis på plats i Bryssel, med EU relaterade frågor inom framförallt infrastrukturbranschen i den bredaste bemärkelsen men även med miljö, finans, jordbruk samt skogsfrågor ser jag det som inspirerande att kunna fortsätta driva dessa frågor och många fler som EU parlamentariker för att se till att de svenska intressena lyfts fram i Bryssel samt utveckla EU samarbetet.

Bo-Martin Alm

hemmansägare, mångsysslare osv

Norsjö

långsiktig, enkel, fundersam

Det här kan låta underligt men jag tror det behövs fler som törs ställa den enkla frågan ”hur tänkte ni nu?” Det är i mina ögon lite för gott om politiker inom parlamentet som inte ställer dom enkla frågorna, som inte riktigt förstått att människor vill ha svar som dom kan förstå och begripa nyttan av.

Carl L. Thunberg

Historiker, arkeolog, gymnasielärare

Örnsköldsvik

Bildad, cool, folklig.

Jag känner att jag skulle kunna bidra på ett brett och bildat sätt i frågor som rör EU-gemensamma aspekter. Jag är en bra talare och debattör som besitter god retorik. Jag är bildad och lojal och förståndig. Jag har även många kontaktnät - bl a är jag ledamot av Society of Antiquaries i Storbritannien. Mina främsta specialområden är utbildnings-, migrations- och ungdomsfrågor.

Caroline Odén

Ekonom

Göteborg

Analytisk, målmedveten, holistisk

Som uppvuxen i Dalsländska skogarna älskar jag naturen. Jag vill till EU och skapa en långsiktig miljöpolitik med incitament för individer att leva hållbart. Det finns en stark koppling mellan ekonomi och miljö. Så jag vill att EU stärker sitt samarbete så att näringsliv och akademin kan producera innovativa lösningar på klimathotet. Trygghet och frihet skapas i välstånd, öppenhet och gemenskap

Christian Ohlsson

Gymnasielärare

Lund

Rolig Kunnig Lösningsinriktad

Europafrågor idag är viktigare än någonsin. Flyktingströmmar och humanitära katastrofer ställer krav på EU och vållar populistiska rörelsers frammarsch. EU måste stå för humanism och liberalism i dessa tider. Vidare så gör USAs uttåg ur Parisöverenskommelsen att EU måste stå för ljuset i klimatfrågan. Brexit och EU-fientliga strömningar gör att Centerpolitik behövs, i EU, mer än någonsin.

Christian Ottosson

Kommunalråd

Huddinge

Samarbetsvillig, optimist, seriös

Jag vill jobba med trygghet och miljö på den arena som EU innebär därför att frågorna verkligen hör hemma där. Internationellt samarbete blir också allt viktigare i populistiska tider. Jag har själv lång erfarenhet i landet och utomlands av politiskt arbete.

Christine Segard

Ekonomiansvarig och momskonsult

Åkersberga, Österåker

Pålitlig, realistisk, hårt arbetande

Jag kandiderar för jag är en EU medborgare och jag är övertygad om att vi behöver en stark EU som speglar mångfald vi har i EU länder. Vi behöver EU för företag, för ett aktivt arbetsliv, för medmänsklighet och för vår säkerhet. I hela mitt arbetsliv har jag arbetat internationellt. Jag har 2 medborgarskap FR och SE.

Christoph Nowak

Forskare vid Karolinska Institutet (inom molekylär epidemiologi)

Skyttorp, Uppsala

självständig, analytisk, uppmärksam

Jag är forskare inom området hjärt-kärlsjukdomar, har utbildat mig till psykolog i Tyskland, till läkare i Storbritannien och till doktor i epidemiologi i Sverige. Jag har arbetat i Tyskland, England, Skottland och Schweiz och talar EU:s tre vanligaste språk. Min uppväxt under Berlinmurens fall i Östtyskland har präglat min tro på en närodlad politik och individens frihet och ansvar i samhället.

Dan Andersson

Studerande

Finspång

Mittenpolitik, liberal, decentralisering

Jag är intressant t.ex: antibiotika, arbetsmarknad, bioenergi, brottsförebyggande, djurskydd, dövpolitik, EU-försvar, EU-fördjupa, EU-politik, EU-utvidgning, euron, fiske, frihandel, förnybar energi, infrastruktur, invandring, jakt, jämställdhet, klimat, landsbygdspolitik, migration, miljö, Nato och utrikespolitik. Jag är utmaning att dövskolor ska få mera teckenspråkig i EU.

Dan Hällgren

Chaufför

Glommerträsk, Arvidsjaur

Lyssnar, Möjligheter, lösningar

Vill se en förändring inom asylrätten så att alla länder inom EU har samma regler. Likvärdig beskattning och regelverk för företagen inom EU. En övergång till biobränslen inom EU av miljöskäl.

Daniel Svensson

Journalist/kommunikatör

Göteborg

Lyssnande, ordningsam och decentralist

Söker du som engagerad centerpartist en nagelfarande journalist - reporter, redigerare och ledarskribent vid landsorts- samt regiontidning - med vana att granska varje satsad skattekrona? En kommunikatör som brinner för att förankra frågor från globala företag som SKF till ideella drivkrafter? Samt en frihandelsvän med utblick från UD och USA:s federala senat? Jag vill skärpa EU:s basala öppenhet!

Dónal Gaynor

Lärare

Malmö

Glad, nyfiken, tålmodig

Jag tror på en stark och sammanhållen Europa som är liberal och grön. EU ge oss möjlighet för att sätta agenda i många frågor inte bara på vår kontinent även för hela världen. Jag vill vara en röst i att forma den agendan. Jag brinner för frågor om miljö och mänskliga rättigheter och därför tycker jag att jag hade varit en bra EU parlamentariker.

Dragan Perkovic

Skolkurator

Märsta, Sigtuna

Balanserade, ömsesidig och tillgänglig

Tror på individen som kan tillsammans med andra skapa goda sammanhang. Min uppgift skulle vara att se till individens bästa och det behovet, att ge fortsättningar som kan i sin tur, leda till hållbara sammanhang, oavsett bakgrund eller etnicitet. Vi skapar goda tillvaron tillsammans i de rätta forum. EP är rätt forum för förändrings arbete utifrån individernas behov.

Ebba Krumlinde

Projektledare inom organisationsförändringar

Båstad

Påläst, driven, medmänklig

EU är grunden för ett fredligt Europa där handelsutbyte främjas och där de enskilda ländernas men även individernas kapacitet tas tillvara. För att EU fortsatt ska kunna vara denna grundbult behövs en förflyttning till ett ideologiskt liberalt EU. Att vara med och driva denna förflyttning är huvudskälet till att jag kandiderar. I detta ingår självklart såväl jämställdhetsfrågor som miljöaspekter.

Emanuel Örtengren

Projektledare på tankesmedjan Timbro

Lidingö

Nyfiken, målmedveten, empatisk

Jag kandiderar till EU-parlamentet helt enkelt därför att jag är intresserad av EU-politik och vill bidra till att förbättra det europeiska samarbetet. Genom min kandidatur hoppas jag att åtminstone inom Centerpartiet bidra till en debatt om vilka frågor som ska lösas på EU-nivå.

Emma Blomdahl

Sakkunnig i barn utsatta för våld Rädda Barnen

Stockholm

Liberalfeminist. Kämpe. Rättvis.

Runt om i Europa ser vi hur rättigheter vi tagit för givet, så som aborträtten, naggas på. Allra värst drabbas kvinnor. Kampen för jämställdhet är långt ifrån över. Jag vill skapa ett EU som går i bräschen för jämställdhet. Ett EU som står upp för allas ekonomiska, sexuella och strukturella frihet. Centerpartiet är en liberal feministisk kraft i Sverige det behöver vi vara även i EU!

Emma Wiesner

Ingenjör & energimarknadskonsult, Sweco

Stockholm

Idédebatt, energipolitik och kvällsfika!

Klimatfrågan är vår tids ödesfråga, EU kan och bör göra mer för att leda klimat- och energisamarbete. Jag brinner för ett grönt och hållbart Europa och ett EU som värnar om samarbete och gemenskap genom att försvara de 4 grundläggande friheterna. Fri rörlighet för människor, varor, kapital och tjänster är liberlismens främsta vapen mot protektionism och nationalism. Jag vill leda EU framåt!

Eric Lundvall

Egenföretagare

Luleå

Initiativrik, Berest, Positiv

Den fria rörligheten inom EU har skapat tillväxt och välstånd. Liberala värderingar har byggt ett starkt Europa. Men detta hotas av nationalism och stängda gränser. Jag står för ett öppet Europa där individen går före staten och där EU kommer närmre individen. Som norrbottning ser jag hur EU bidrar till regionen och hur naturresurserna utvecklar Europa, därför behövs en norrbottning i Bryssel!

Eric Luth

Egen företagare

Huskvarna

Samarbetsvillig. Kreativ. Driven.

Europa hör ihop, kulturellt och historiskt, men starka krafter vill slita oss isär. Jag kandiderar till EU-parlamentet, för jag är övertygad om att Europa är framtiden. Europa är lösningen på klimathot, terror, migrationskris. Med ett EU som tar täten i världspolitiken kan vi stå upp för liberala, demokratiska värden. Men det bygger på att vi samarbetar. Jag kandiderar för att föra Europa framåt.

Erik Ciardi

Projektledare

Kalmar

Engagerad, glokal och ihärdig.

Jag kandiderar för jag tror på ett öppet Europa där vi jobbar tillsammans för en hållbar framtid. Med gröna, liberala värderingar kan vi gemensamt stå emot mörka krafter och bidra till ett Sverige och Europa som visar vägen. Det europeiska samarbetet är något att vårda och utveckla, men vi måste göra det medmänskligt och skarpt, med utgångspunkt från det lokala.

Ewa-May Karlsson

Regionpolitiker Västerbotten

Vindeln

Erfaren , trovärdig och liberal

Som ledamot i Eus Regionkomitte har jag fått stor insikt i betydelsen av att lokala och regionala politiker finns med och påverkar beslut på EU nivå
jag är både kunnig och trovärdig i frågorna. Min Region långt uppe i norr har också speciella förutsättningar med avstånd, gleshet och klimat. Senaste tidens utveckling med allt mer protektionism gör nu fredsprojektet viktigare än någonsin.

Fredrick Federley

Europaparlamentariker, naturfarmare

Björbo, Gagnef

Effektiv, resultatinriktad och kärleksfull

Jag vill fortsätta arbetet för ett långsiktigt hållbart Sverige och Europa som bygger på europeiska värden om mänskliga rättigheter, demokrati och öppenhet för att i morgon ge oss den levnadsstandard, miljö samt sunda och säkra mat vi behöver för att fortsätta stärka oss som land och kontinent.

Fredrik Adolphson

Gymnasielärare

Falun

God, glad och stark.

Jag vill driva jämställdhetsfrågorna, frågan om rättvis fördelning av flyktingar samt motverka högerpopulismen (SD motsvarande) på europeisk nivå. Jag vill också driva frågor som gynnar tanken att landsbygden ska (över)leva.

Frida Nilsson

Lantbrukare

Lidköping

Engagerad, intresserad och positiv

Jag har varit aktiv kommun politiker i 10 år och smågrisuppfödare i 8 år Det som bestäms i Eu parlamentet har stor betydelse för Sverige. Jag vill vara med och påverka dessa beslut.Globala frågor har alltid varit något jag varit intresserad av. Jag vill hjälpa till att föra Eu framåt i rätt riktning. Och Eu parlamentet behöver mer unga kvinnor.

Golnoush Lundén Keshavarzi

Integrationspedagog/ Projektledare

Gemla, Växjö

Kämpe, stark röst, envis

Jag vill ha ett grönare EU, vidare tror jag på en öppenhet gällande gränser för en starkare ekonomi. Jag vill bidra utifrån min kunskap och bakgrund till en så bra flyktingpolitik som möjligt inom EU. Jag tycker även att företagsklimatfrågan är intressant och att det krävs en gemensam företagssyn inom EU för att vi skall få hållbar tillväxt inom hela EU.

Gunilla Berglund

Egenföretagare

Brovallen, Krylbo, Avesta

Mångsidig , engagerad ,humanist

Vi behöver få fler länder inom EU att bli öppna ,demokratiska samhällen med fri och rättigheter för alla . Jag vill arbeta för att utveckla samarbete inom EU så som grundtanken är. Nu är det på väg åt "fel håll" i många länder och det måste vända. Vi behöver utveckling och samverkan för att påverka miljöarbete ,mänskliga rättigheter, mångfald, sysselsättning och välfärd inom hela EU- FRAMÅT!

Gustaf Eskhultt

Studerande

Uppsala

Utåtriktad, analytisk och samhällsengagerad

Jag kandiderar till EU Parlamentet för att jag tror att det är därigenom vi kan bäst tackla flera av de ödesfrågor vi står inför idag. Däribland är klimatet bland det viktigaste. EU behöver reformeras till att bli mer demokratiskt om vi i Sverige ens ska överväga ett fördjupat samarbete. Som EU-parlamentariker skulle jag arbeta för att införa Agenda 2030 samt reformera EU:s demokratiska system

Gustav Hemming

Miljö- och Skärgårdslandstingsråd SLL

Lilla Essingen, Stockholm

Optimistisk, Idérik, Strateg

Som regionpolitiker vet jag hur viktigt EU är för både miljön och vår gröna/blå näring – på gott och ont. Jag vill kämpa på EU-nivå för bl a:- Rädda våra hav från utfiskning och utsläpp.- Svenska miljökrav ska gälla för jordbruket i hela RU. För omsorg om våra djur, hav, antibiotiska och rättvis konkurrens.- Satsa på tåget! Utveckla och bygg ihop järnvägen över gränserna i hela EU
Hanna Stenegren

Politiskt sakkunnig, Centerpartiets riksdagskansli

Hässelby, Stockholm

Viljestark, hängiven, konstruktiv.

Förutsättningarna för att nå Sveriges tuffa klimatmål sätts till stor del av EU. Men i Bryssel har man tappat bort det viktiga. Där tjafsar man om bioenergi kommer från en stubbe eller gröda, även om det är hållbarast i världen. Jag vill att klimatnytta ska vara styrande i EU, så att de svenska lant- & skogsbrukarna, entreprenörerna och företagen kan leda den gröna omställningen lokalt och globalt

Hans Lindqvist

jurist

Hemmesta, Värmdö

Engagerad, resultatinriktad, otålig.

EU ska samarbeta om frågor som måste avgöras på europeisk nivå. Stärk samarbetet inom den inre marknaden, migrationen. miljö-,klimat och fredsfrågorna. EU ska inte fatta beslut om sådant som vi ska avgöra nationellt som sociala frågor, skola, vård, livsmedels- och skogspolitik. Stärk den flexibla integrationen i EU där EU-länder själva kan avgöra vilka områden de vill samarbeta kring, som euron.

Helena Vilhelmsson

Oppositionsråd, tjänstledig skogskonsulent

Nora

Inlyssnande, engagerande och erfaren.

Eftersom stor del av kommunernas handlingsutrymme styrs av regler som beslutas inom EU:s ram, vill jag synliggöra vikten av att delta i unionens arbete. Flytta EU närmare köksbordet. Jag är en sann förespråkare för frihandel, samtidigt som miljö och klimat, rättvisefrågor samt jämställdhet måste sättas i första rummet. Det är alltså inget som står emot varandra.

Henric Molin

Destillatör

Sankt Ibb

Resultatinriktad, förhandlingsvillig med rättvisepatos

Sveriges företagare är beroende av god handel både inom och utanför Europa. EU parlamentet har en viktig roll i att skapa goda förutsättningar för detta. Fri rörlighet av produkter och tjänster inom EU är en viktig del. Sveriges företagare behöver en stark röst som står upp för de värderingar och förutsättningar som gäller dem och de som delar dessa. Jag vill representera svenskt företagande i EU.

Ingemar Sahlgren

Busschaufför

Björknäs, Nacka

Innovativ ,nyfiken, anpassningsbar

Förhandla om en lägre avgift till EU alternativ att lämna EU.

Ingwar Åhman-Eklund

Skriftställare. Skriver allt från debattartiklar till poesi och revy

Haninge

Lösningsinriktad. Mångsidig. Kulturintresserad.

Jag är internationalist och vill kämpa för ett Europa som är enigt, liberalt och öppet. Jag vill kämpa mot konservatism, kvinnoförtryck och främlingsfientlighet. Bekämpa generaliseringar och faktaresistens. Ett Europa där kultur får mer plats och ökade resurser. Ett EU som inte lovar mer än vad det kan hålla. En långsiktig vision är ett öppnare Europa där gränserna mellan folken har mindre betydelse.

Jan Persson

Entreprenör

Borrby

Välutbildad, innovativ, erfaren

Genom att mina kunskaper och erfarenhet av Asien där ålder är positivt kan komma att behövas i Miljö och klimatfrågor.Asien är av avgörande betydelse med sin stora befolkning i framtidens diskussioner gällande klimat.Har jobbat i Kina och bott delar av året i Thailand.

Jessica Bergfors

Egenföretagare

Hemavan, Storuman

Nyfiken, öppenhjärtlig och okonventionell

Som 19åring blev jag lanthandlare i Slussfors, en ort med ca 100 innevånare. Gick från 2.2 till 9 miljoner på 1,5år. I 10år jobbade jag med landsbygdsutveckling. Började engagera mig i C för ca. 6 år sedan. Är väldigt aktiv på sociala medier och även inom kommunen. Plats 2 på listan inför kommunvalet. Jag vet att mitt driv och engagemang kommer göra skillnad i EP-valet & EU. 33år gammal Hemavanbo.

Joakim Samuelsson

Läkare

Visby

Nyfiken, snäll, öppen

Jag har flera års erfarenhet av att bo och arbeta i annat EU-land samt ett stort intresse för europeiska frågor. EU är det viktigaste redskapet vi har för att samverka med andra europeiska länder. Mina främsta intressen är sjukvård och högre utbildning. Med min bakgrund, min höga arbetskapacitet och mina grundmurade liberala värderingar kan jag driva utvecklingen i EU framåt - tillsammans.

Joakim Vestlund

Företagare

Enånger, Hudiksvall

Engagerad Genomtänkt Välformulerad

Mitt viktigaste politiska mål är att öka människors frihet och riva murar. Rörlighet, relationer och fri handel utvecklar Sverige och världen. Det är viktigt att försvara Sveriges EU-medlemskap men även arbeta för ett så öppet EU som möjligt, såväl mellan medlemsländerna som mot övriga världen.

Johan von Reis

Medmänniska

Nättraby, Karlskrona

Värdefast söker utmaningar

Jag kandiderar till EU-parlamentet då jag anser att vi står inför de största förändringar vi någonsin sett i modern tid. Jag tror att vi behöver individer som vågar vara hjälten i rummet och visar riktningen när andra famlar i mörker. Vi behöver individer som vågar fortsätta framåt och har visioner. Jag är den individen.

Johan Örjes

Regionråd

Enköping

Analytisk, ideologisk, pragmatisk

Jag ställer upp i valet till EU-parlamentet för att det behövs ledamöter som har den grundläggande inställningen att så många beslut som möjligt ska tas så nära medborgarna som möjligt. När beslut tas ska hela tiden effekten på den enskilda medborgaren finnas med.
Det är samma grundfilosofi som jag tillämpar vare sig det gäller kommunen, regionen, Sverige eller EU.

Johannes Wikman Franke

Kommunikationschef

Upplands Väsby

Nyfiken Engagerad Världsmedborgare

I en tid där nationella gränser och restriktioner betonas mer än samarbete och gemensamma lösningar på gemensamma problem behövs EU arbetet mer än någonsin. Med min kunskap och erfarenhet av internationellt arbete i EU kommissionen, på nationell myndighet, i regionalt och lokalt utvecklingsarbete tror jag mig vara ett både nyttigt och klokt tillskott till arbetet i EU parlamentet.

Jonas Dahlgren

Byggarbetare, entreprenör.

Uppsala

Driven, effektiv, lyhörd!

Vill ha ett aktivt Sverige i EU. Vi ska samarbeta mer i miljö, säkerhet, klimat, försvar, migration och handel. EU ska inte ägna sig åt frågor på lokal och regional nivå, det sköter vi i Sverige bättre själva. Önskar en offentlighetsprincip i EU. Länderna måste bli bättre på att genomföra beslut som gemensamt beslutats. Viktigt att minska all byråkrati inom jordbruket. Jag är din starka röst i EU!

Jonny Lundin

Företagare och förtroendevald

Stigsjö, Hörnösand

Strategisk, handlingskraftig, diplomatisk.

Representerar idag Centerpartiet i Europeiska Regionkommitten. Kommuner och regioner behöver fler företrädare i EU parlamentet. Det behövs fler röster för norra Sverige i Bryssel och Strasbourg. Klimatet, infrastrukturen och entreprenörskapet är mina prioriterade frågor.

Julie Tran

Pressekreterare

Linköping

Kosmopolit, samhällsengagerad och viljestark

Jag ser ett starkt behov av en liberal agenda i EU-parlamentet. Efter de högerextrema partiernas frammarsch, BREXIT och Trumps bakåtsträvande politik är det hög tid att de liberala krafterna blir större. Jag har en tilltro till dialog och samarbete för att ta oss framåt. Mina fokusfrågor inkluderar migration, miljö/klimat och ett transparentare EU.

Jörgen Brouwer

Egen Företagare

Kallsedet, Åre

Liberal, solidaris, Nederländsk/Svensk-EU-medborgare.

Ett starkare och säkrare Europa med mer fokus på ´Couleur Locale’.
Människor, oavsett härkomst eller ursprung, står för mig centralt.
Jag ser det som min uppgift att försvara och förstärka våra friheter som vi har i nu Europa.
Europas värderingar pluralism, frihet, jämlikhet och solidaritet är en garanti för hur vi kan leva vårt liv och bygga ett tryggare Europa till våra barn.

Karin Östring Bergman

Teknikkonsult

Hisings Backa, Göteborg

Samarbetsorienterad - Detaljmedveten - Framtidsorienterad

För att jag vill vara med och föra Europa framåt i en grön, liberal och jämställd riktning.
För att vissa frågor inte upphör vid nationsgränsen, utan kräver ett större samarbete. Miljö, kriminalitet och migration är sådana frågor där EU kan göra stor skillnad.
För att jag brinner för kvinnors företagande och socialt företagande. Allt företagande påverkas av beslut i EU.

Karola Svensson

Kommunalråd

Falköping

Framåt, positiv, arbetsvillig

Jag går utb EWA, European Women´s Academy som ALDE arrangerar och jag träffar många kvinnor från Europa och lär mig mycket från dem. Jag är även dykare och ser hur våra hav och sjöar ser ut och här behöver vi hjälpas åt för att förbättra miljön. Som företagare och landsbygdsbo ser jag också saker som vi behöver förändra och därför engagerar jag mig kandidera till EU.

Karolina Lisslö

Generalsekreterare Mattecentrum

Saltsjöbaden, Nacka

Kommunikativ, målinriktad, vetgirig

Jag vill driva frågan om livslångt lärande där digital kompetens och matematiskt kunnande, samt grundläggande vetenskaplig och teknisk kompetens är i fokus. Med utbildning följer medborgerlig kompetens vilket bidrar till företagaranda samt ökar demokratiförståelse och kulturell medvetenhet.

Kent Folkesson

Egen företagare

Lidköping

Handlingskraftig, otålig och pålitlig.

Jag tror att det behövs en företagare i Bryssel. EU:s Regelverk och svenska tolkningar lägger ofta hinder för framför allt små och medelstora företag som vill verka på marknaden. EUs grunduppgift är att underlätta detta.

Kerstin Lundgren

Riksdagsledamot

Södertälje

Erfaren, engagerad, energisk

För att stärka EU:s utrikespolitiska röst, för öppenhet och solidaritet framåt. För att driva de värden EU grundats på - mänskliga rättigheter, demokrati och fungerande oberoende rättsväsende. För vår gemensamma säkerhet som utvecklas tillsammans med NATO. För att klara klimatagendan. Förenade i mångfald utan federal stat. För människors frihet och möjligheter att förverkliga drömmar.

Kristina Jonäng

Regionråd

Ljungskile, Uddevalla

Engagerad, energisk, diplomatisk

Jag brinner för frågor kring fred och frihet. Studentutbyte och utbildningsprogram över nationsgränser främjar demokrati. Ett enat Europa kan varaktigt säkra freden och undvika främlingsfientlighet. Europeiskt samarbete är nödvändigt för att hejda klimatförändringarna samt andra miljöproblem.

Lars Carlsson

Driftingenjör

Vallentuna

Nyfiken, intresserad, envis

Jag har flerårig efarenhet av arbete i EU-parlamentet, är ingenjör på ett av Europas största bioeldade kraftvärmeverk, är kommunpolitiker i Vallentuna. Miljöutmaningarna och energiomställningen av samhället och transporterna i synnerhet är en av våra största utmaningar. En öppen ekonomi, med kronan kvar, ger bäst förutsättningar. Bra infrastruktur i hela landet. Färre frågor ska beslutas i EU

Lars-Erik Lindberg

Systemingenjör

Mörarp, Helsingborg

Analytisk, Målmedveten, Pragmatisk

Har få delta i en valkampanj med de frågor som intresserar mig särskilt:
- Utrikes och Säkerhetspolitik,
- Miljön och Jordbruksfrågor.

Att utveckla plattformarna för den centerpartistiska politiken. Närodlad politik, att rätt beslut skall fattas på rätt nivå. Verklighetsbaserade och pragmatiska lösningar i både det korta och långa perspektivet. Mötet med medborgaren och att kunna bryta ner en fråga till den enskildes nivå.

Leif Walterum

Företagare, fd kommunalråd

Forsby, Skövde

Engagerad, lyssnande, Landsbygdsföretagare.

EU-samarbetet är viktigare idag än på länge, för att möta de stora frågorna som miljö, migration och fred i Europa. Men även för att stärka de svenska företagens, jord och skogsbrukets konkurrenskraft. Jag har erfarenheter från EU-arbetet under mina år i LRF. Västsverige behöver en stark röst i EP med våra specifika förutsättningar och starka industrikluster inte minst inom fordonsindustrin.

Lina M. Eriksson

Forskare (Filosofie Dr. i Statsvetenskap) just nu Organisationsutvecklare, RO på regionenhet i Väst

Göteborg

Framåt, kompetent, pålitlig

Det behövs fler kompetenta kvinnor på ledande poster inom politiken. Närvaro av folkvalda kvinnliga representanter på alla nivåer av politik är essentiellt för att spegla det jämställda samhälle som Centerpartiet eftersträvar. Som kvinna, liberal feminist, och Dr. i statsvetenskap, kandiderar jag därför till EU parlamentet. Min spjutspetskompetens inom statsvetenskap är i detta sammanhang unik.

Louise Grabo

Generalsekreterare Swedish FinTech association

Vara

lyhörd, driven och karismatisk

Jag har studerat European Studies på Göteborgs universitet och är idag Sveriges ungas representant till EU via LSU. Jag brinner för frihet, öppenhet och internationellt samarbete och tror att EU är den bästa instansen för det. Jag vill också vara en del av laget som ser till att Centerpartiet får större inflytande i EU-parlamentet och tar minst två helst tre mandat kommande år.

Lovisa Kronsporre

Juriststudent

Brottby, Vallentuna

Positiv, Social, Driven

Genom mitt engangemang och min drivkraft vill jag skapa ett starkare och mer hållbart EU-samarbete.Sverige ska vara ett föregångsland, men det är först när vi når gemensamma överenskommelser som vi gör verklig skillnad. Därför måste Sverige vara pådrivande för att samtliga EU-länder aktivt arbetar för en hållbar miljö, stärkt djurhållning och solidariskt ansvar för våra gemensamma utmaningar.

Madelaine Jakobsson

Kommunstyrelsens ordförande

Mullsjö, Nordmaling

Engagerad, Drivande, Optimistisk

Jag har ett genuint intresse av europeisk politik och vill bidra till att Centerpartiet har minst 2 parlamentariker efter valet 2019. I norra Sverige har vi en utmaning i att få invånarna att förstå beslut och arbetsgång både i Stockholm och i Bryssel. Jag kan, med min erfarenhet som KSO, bidra med det kommunala perspektivet även på EU-nivå, jag brinner också för näringslivsfrågor och jämställdhet

Magnus Hellmark

Projektledare/IT-strateg

Enköping

Lyhörd, ansvarsfull och varm

Jag vill se ett mindre klåfingrigt EU, ett EU som är långsiktigt hållbart. De större frågorna rörande fri rörlighet, handel och miljöfrågor behöver ta en större plats på agendan, men även frågor om digitala infrastruktur- och standardiseringsfrågor. Frågor som jag jobbat internationellt med. Med ett mer fokuserat EU får vi större internationell påverkan, tillsammans för ett Europa som gör avtryck.

Magnus Lindström

Chefsförhandlare, Arbetsgivarföreningen KFO

Hässelby, Stockholm

Pålitlig, trygg, trevlig

Som övertygad EU-förespråkare ser jag EU som en förutsättning för ett demokratiskt och hållbart Europa. För att stävja de extremhögervindar som blåser över Europa är det viktigt att det finns ett starkt liberalt samarbete inom EU. Jag har ett stort intresse av arbetsrättsliga frågor och ser principen om EU-medborgarnas fria rörlighet som en av de viktigaste.

Magnus Thulin

Företagare och styrelseledamot Centerpartiet Malmö

Malmö

Driven, social och sunt förnuft

Efter många år i näringslivet där jag har rest over arbetat över hela Europa kan jag bidra med konkreta förbättringar rörande handel och företagande.

Jag har bott i Ungern, Spanien och Turkiet och har ett brett nätverk runt om i Europa.

Jag kommer att driva frågor rörande handel, företagande, öppna gränser inom Europa. Kommer också arbeta aktivt för grön tillväxtindustri i Europa.

Malin Åberg

Agronom

Romakloster, Gotland

Noggrann, engagerad och kunnig

Utvecklas eller avvecklas, jag väljer det förstnämnda. Främst brinner jag för frågor kopplade till miljö och de gröna näringarna och där här lägger jag min politiska fokus. Inom dessa områden står vi inför stora utmaningar. Jag vill vara en röst för det svenska perspektivet och jobba för att hitta praktiskt tillämpbara lösningar som gynnar den gröna utvecklingen.

Marja Määttä

Psykolog

Bastuträsk, Norsjö

Nytänkande, pådrivande och dynamisk

Jag har alltid varit en Europavän och betraktat Europa som mitt hemland.

Mark Boustedt

Kommunikationsrådgivare

Bollnäs

Samhällsengagerad kreativ trebarnspappa

Idén om ett smalare och vassare EU är riktig. Besluten ska fattas på rätt nivå – för mig innebär det rättvisa, decentralisering och är en förutsättning för att nå bra villkor på landsbygden. Jag brinner för ett ökat samarbete mellan de nordiska länderna och vill stärka möjligheterna till ökad insyn i EU. Centerpartiets tankar om en offentlighetsprincip för hela unionen är en bra väg att nå dit.

Martina Johansson

Politiker

Västerljung, Trosa

Positiv, energisk, strukturerad

Jag tycker det är viktigt med EU som en del att bevara tryggheten i Europa. Jag vill att vi ska fortsätta ha en öppen arbetsmarknad och en öppen och fri rörlighet för människor.

Mats Karlsson Viebke (inte medlem)

Projektledare

Åstorp

Kommunikativ, Positiv, Lösningsfokuserad

Jag har under en längre tid varit intresserad av politik och av att kunna aktivt delta i den demokratiska processen internationellt för att hjälpa till att lyfta fram frågor som är viktiga både för mig personligen och ur ett nationellt perspektiv.

Mattias Claesson

Landstingsråd

Björkvik, Katrineholm

Trygg, påläst och engagerad

Jag vill att EU utvecklas till att bli en enande kraft för medlemsländerna i övergripande frågor såsom försvar, migration och miljö.
Den detaljstyrning som EU använder idag är både kostsam och begränsande för staterna. Ett begrepp som jag som Centerpartist gärna använder är "smalare men vassare". Så vill jag se framtiden för det öppna Europa.

Mikael Andersson

Behandlingsassistent

Ryd, Tingsryd

Jordnära, positiv och framtidsinriktad.

Vi måste försvara de demokratiska värdena. Vi behöver utveckla vår gemenskap, göra EU till en tillväxtregion för fred och välstånd i Europa. EU är ett fredsprojekt, en garant för att medlemsländerna samarbetar istället för att kriga.

Jag tror på att EU ska fortsätta utvecklas som en garant för europeisk välstånd. I detta vill jag vara en del, ge mitt bidrag till demokratiutvecklingen i Europa.

Nima Moslehi

Utvecklingsingenjör

Arlöv, Burlöv

logik, analitik, strukturell

Vi är med EU därför borde vi sprida och påverka mer EU med vår Centerpolitik. Jag kan bidra inom internationella frågor vilket som var väldig avgörande under senaste tider. En del av våra lokala utmaningarna har roten utanför vår gränser och tom utanför EU därför behöver vi en gemensam stark internationell politik inom EU.

Olga Granlöf

Socionom, skolkurator

Alsike, Knivsta

Socialnätverkande, internationell, orädd

Närsamhället i det stora världen - vår svenska historia och traditoner, hantverkskunnande ska leva vidare genom växter, mat och berättelser.

Oskar Forsberg

Juriststudent/Kriminalvårdare

Örebro

Noggrann, vetgirig och tålmodig

Vill arbeta för en europeisk union med tydliga liberala värderingar där humanism och progressivism är ledord för unionen.

I kontrast till det EU som i dag inte välkomnar de människor som flyr sina länder på ett medmänskligt sätt och där nationalismen växer sig starkare. Säkra vägar över medelhavet måste arbetas fram.

Viktigt är även att EU inte blir allt för byråkratiskt och stelbent.

Patrik Davidsson

Lantarbetare och förtroendevald

Alstermo, Uppvidinge

Engagerad, ambitiös och jordnära.

Jag kandiderar till Europaparlamentet för att jag vill vara en tydlig röst för en strängare djurskyddslagstiftning i hela EU. Utveckla miljö- och jordbrukspolitiken i en mer långsiktigt hållbar riktning. Jag vill att EU ska fokusera på färre saker, men spetsa sig i vissa. Exempelvis miljöfrågor

Per Karlberg

Projektledare

Lidingö

Demokrat, Transnationalist, Lösningsorienterad

Vi har EU – använd det! Många av sam- och framtidens utmaningar är större än länder. Handel, ekonomi, klimat, migration, kriminalitet, försvar etc. De fattas beslut om det även om ingen vald representant gör det. EU ska inte besluta om sådant som inte är transnationellt. EU behöver bli effektivare, öppnare. Jag har en stark tro på människans förmåga att skapa en bra framtid tillsammans.

Per Pettersson

Kommunikatör

Solna

Liberal, social och kreativ.

Jag har ett långt engagemang i frågor som avgörs på internationell nivå: övervakning och personlig integritet, upphovsrätt, frihet på internet, hbtq-frågor och sexualpolitiska frågor. Jag tror att jag skulle kunna bidra med flera intressanta perspektiv i parlamentet.

Petri Salonen

Kommunalråd

Handen, Haninge

Trygg Ambitiös Tolerant

För mig är EU en gemenskap som sammanbinder våra länder genom handel, kultur, och genom den fria rörligheten. EU är ett samarbete mellan länderna som bygger på fred och samförstånd.
Jag vill kämpa för detta EU och öppna Europa där vi vill mötas över gränserna, handla med varandra och vara nyfikna på andra kulturer. Jag vill stärka dom mänskliga rättigheterna inom EU för våra minoriteter.

Pietro Marchesi

Projektledare

Näsbypark, Täby

Engagerad, utåtriktad, initiativrik

Jag vill driva gröna och liberala frågor för ett europeiskt samarbete om klimatet, miljön, brottsbekämpning, försvar, handel, demokrati och medborgarnas fri- och rättigheter.

Jag vill arbeta för bättre miljö och en ambitiösare klimatpolitik som uppnår Parisavtalet.

Jag vill se ett mer demokratiskt, öppet och effektivt EU utan onödigt krånglig byråkrati och detaljstyrning.

www.marchesi.se

Qalinle Dayib

Handläggare

Kristianstad

Kunnig, engagerad samt beslutsam!

Jag vill vara med och skapa EU som ännu mer arbetar med den fria rörligheten i unionen. Jag vill att EU ska vara en aktör för att skapa fred och stabilitet i världen. Jag vill att EU ska vara en stark aktör samtidigt som medlemsländernas medborgare har makten nära sig! Fred/stabilitet, miljö, handel och migration är frågor som jag brinner för!

Rebeca Gajardo Angel

Eget företagare

Källunge, Visby.

Målinriktad, social och positiv.

Vi lever i en orolig värld där vi känner oss hotad från alla håll och kanter, och om människor från olika bakgrunder inte ställer upp och påverkar, kommer vi inte att inse att det finns lösningar för alla vårat problem. Jag vill leva i ett jämställd samhälle där jag kan påverka lagar och regler, samarbeta med andra länder så att vi gemensam kan ha bättre förutsättningar till en hållbar utveckling.

Richard Kullberg

Medicinteknisk ingenjör

Linköping

Strukturerad, intresserad, samtalare.

Jag vill att hela Sverige ska komma närmre EU parlamentet. Jag vill att miljöfrågor ska gå hand i hand med teknisk utveckling. EU ska vara en plats för framtida generationer att leva och arbeta i utan krångel! EU parlamentet ska vara folkets röst, både folket som bor på landsbygd och i städer. Det är deras åsikter som jag vill företräda, för en grön och liberal politik.

Sandra Eliasson

Administrativ bygglovshandläggare

Bollebygd

Lösningsfokus, Bondförnuft, Liberal

För att EU påverkar mig och min vardag och då vill jag vara med och påverka EU. Centerpartiet behövs i EU, för mindre klåfingrighet och hårdare fokus på de frågor som måste lösas på Europeisk nivå.

Simon Fredriksson

Student

Herrljunga

Engagerad, Analytisk, Målmedveten

Jag vill vara en del av arbetet att föra det europeiska samarbetet framåt. Alla de fördelar och friheter som EU innebär är underbara och tas idag nästan för givet. Men sedan nationalismen åter brett sig ut över Europa och när röster som till och med vill att Sverige ska lämna EU börjar göra sig hörda så blir kampen för EUs fortlevnad och utveckling mer och mer aktuell.

Stefan Friberg

Affärsutvecklare

Frillesås, Kungsbacka

Driven Målmedveten Humaningenjör

Sverige är beroende av vårt närområde på många sätt. Demokrati och demokratiska principer står i centrum för mig. Mötesplatser är förutsättningen för en fungerande demokrati där all tar ansvar. Jag vill bidra till att förändra EU radikalt. Jag vill se ett betydligt mindre byråkratiskt och parlamentariskt EU. Jag vill se ett EU med utgångspunkt i ökad BNP i Sverige i sällskap av suveräna stater.

Stina Larsson

Kommunpolitiker och företagare

Kävlinge

engagerad, tydlig oh energisk

Jag kandiderar för att jag vill göra skillnad och för att EU sysslar med viktiga och intressanta frågor.

Svante Linusson

Professor på Kungliga Tekniska Högskolan

Stockholm

Brett samhällsengagerad, trovärdig, Robin Hood-wannabe

All erfarenhet och forskning visar att samarbete bidrar till fred och ökat välstånd. Min vision är ett Europa där alla (ja alla, oavsett kön, läggning eller funktionshinder) kan förverkliga sig själva och ha ett stort inflytande på sitt liv; vad de vill jobba med, vilken utbildning de vill gå, var de vill bo, vilken livsåskådning de vill tillhöra och vilken personlig data de vill dela med sig av.

Therese Karlsson

Ungdomsvalledare i Skaraborg

Lidköping

Analytisk, problemlösande, kreativ.

Jag kandiderar till EU parlamentet för att ha en möjlighet att påverka EU med en inkluderande människosyn där alla behandlas lika oavsett var vi kommer ifrån eller vilka vi är. Jag vill vara med och bygga ett starkt EU som främjar ny teknik och som arbetar tillsammans.

Thomas Andersson

Företagare

Fåker, Östersund

Erfaren, energisk, nyfiken

Jag vill påverka politiska frågor där besluten tas. I EU beslutas många frågor som påverkar oss i vår vardag. Därför vill jag kandidera till EU parlamentet. Centerpartiet har en närodlad politik som vi kan driva i EU. Miljö, energi och forskningsfrågor kombinerat med en aktiv regionalpolitik är viktigt för landsbygden och norra Sverige där jag bor.

Thomas Magnusson

Lantbrukare, styrelseuppdrag, mm

Växjö

Drivande, energisk, positiv

Jag har under ca 10 år varit förtroendevald inom den Europeiska bondeorganisationen Copa – Cogeca För närvarande president till dec 2019

Jag har god kännedom om de olika delarna i EU, som kommissionen, parlamentet DG agri samt hur de flesta lobbyorganisationer arbetar.

Jag har stor kännedom om livsmedelsproduktion, miljö, hållbarhet, samt frågor som hör till detta, som t.ex antibiotika användningen.

Tim Svanberg

Gymnasielärare

Ronneby

Värderingsdriven, analytisk, målfokuserad

EU måste överleva nuvarande kriser såsom Brexit etc. Jag vill se att EU får högre legitimitet genom att unionen ägnar sig åt kärnverksamheten. Endast genom att betona EU som fredsprojekt och att ägna sig åt rätt saker kommer EU att överleva. Jag vill också arbeta med att få en gemensam lösning på flyktingfrågan på plats. Jag är övertygad om att Sverige står starkare genom EU-samarbetet.

Unn Harsem

Projektledare inom lönemedelsproduktion

Uppsala

viljestark, påhittig, gladlynt

EU är viktigare än någonsin. EU behövs för att befästa och bygga ert fritt, demokratiskt, liberalt samhälle för hela Europa och världen. Jag skulle så himla gärna vilja verka för liberala värden och sund miljö- och djurskyddspolitik i EU.

Yassin Abdullahi

Lärare

Göteborg

Driven, ödmjuk och motiverad

Jag står mycket positiv till EU och kommer att fortsätta den Liberala synen och Centerpartiets politik. Jag brinner för migration och integration. Flykting frågan är het just nu och människor flyr av svält, naturkatastrof och krig. Frågan är, vad är det som hindrar dessa människor att starta eget och försörja sig på hemma plan? Vi borde stödja positiva kraften i resp. länder.

Yvonne Andrén

Speditör

Bollebygd

Jordnära, internationell och trygg

Jag vill göra Eu till en bra och stark samarbetspartner till Sverige - Ett EU som som tar beslut i de frågor som rör flera länder men inte lägger sig i inrikesfrågor. Mina hjärtefrågor är Infrastruktur, transport och kommunikation.

Åke Carlson

KsO , Agronom

Lenhovda, Uppvidinge

Lösningsorienterad, social, erfaren

Jag lämnar kommunpolitiken efter många roliga år. De senaste åren har jag arbetat mer inom unionen med skog, klimat och landsbygdsutveckling. Frågor som till allt störe del avgörs på EU nivå. Jag har främst varit expert men vill även arbeta politiskt.