Abir Al-Sahlani

Personbild


Hägersten, Stockholm

Det här är jag:

Som 15-åring flydde jag ensam till Sverige, Härnösand, som tog emot mig med öppna armar och blev mitt hem. Krig, förföljelse, förtryck, våld, fattigdom är en del av min barndom.

Mitt liv kanske inte har varit det lättaste, men jag vaknar varje morgon med en tro på att världen kan bli bättre, en övertygelse om att jämlikhet och frihet mellan stad och land, central ort och förort, mellan stater och medborgare är möjliga att bygga. En övertygelse att om inte varje människa är fri, så kan vi inte heller riktigt vara fria. Och varje morgon vaknar jag trygg i att veta att vi har det bra, att det råder fred, att vi har tak över huvudet, mat på bordet, rent vatten i kranen. Det är inte alla förunnat. Den tacksamheten och ödmjukheten, över stora och små saker, har jag med mig varje dag.

Jag är inte ordens människa, jag är en handlingsmänniska. Jag kämpar in i det sista, utan att trampa på någon annan,

Mina mål med Europa:

  • Mitt mål är ett Europa där ingen lämnas efter! Genom jämlikhet, delaktighet och möjligheter – kan vi fortsatt bygga en europisk union som är relevant för våra medborgare.
  • EU är en union av demokratier, men den förblir haltande om kvinnor och män inte har samma möjligheter. Våra medborgare behöver inte bara veta men också känna att de kan påverka det som händer i Bryssel.
  • EU:s institutioner måste bli mer transparanta och processerna måste demokratiseras. Att kunna flytta inom unionen, plugga eller arbeta måste bli en självklar del av våra liv.

Styrkor som skulle göra mig till en bra EU-parlamentariker:

Mitt driv, mitt engagemang, min mångkulturella kompetens, språkkunskaper, min vilja till samarbete, mitt resultatfokus, min förmåga att hitta lösningar snarare än låsningar kommer att vara mig mycket behjälpliga i mitt arbete i Europaparlamentet.

Jag vet att jag kommer att göra mer än det som behövs för att förverkliga Centerpartiets politik i Bryssel!

Kontakta Abir Al-Sahlani

Kontakta Abir

Uppgifter om personer som kontaktar Centerpartiet
Om du kontaktar Centerpartiet via e-post lagras din e-postadress och de uppgifter du skriver i meddelandet i vårt e-post- och ärendehanteringssystem. Vi behåller uppgifterna i våra system så länge som de behövs för att kunna hantera ditt ärende och eventuell uppföljning av det.
Läs mer https://www.centerpartiet.se/gdpr

Tack för ditt meddelande!

Något gick fel....

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.