Ebba Krumlinde

Personbild


Båstad, Skåne

Det här är jag:

I grunden är jag en stolt skånska som mår bäst med den skånska myllan under fötterna. Min nyfikenhet har dock fört mig över hela södra Sverige och delar av Europa. Sedan några år tillbaka bor jag på mitt kära Bjäre igen.

Till yrket är jag samhällsvetare med en fil.mag. i mänskliga rättigheter. Något som jag har nytta av inom mitt politiska arbete. Jag har ett brett socialt umgänge inom alla skikt av samhället och spritt över Sverige.

Min stora passion i livet är hästar och hundar och de har följt mig genom livet. För mig är den bästa ventilen en timme på hästryggen eller en hundpromenad efter en effektiv dag. Mitt intresse för politik grundar sig i att jag vill komma tillrätta med orättvisor i världen och skapa ett bättre samhälle för så många som möjligt. Redan som barn var jag den första att reagera eller försvara någon som blev orättvist behandlad och detta har följt mig genom hela livet. I dag kan jag göra denna skillnad genom mina politiska uppdrag.

Mina mål med Europa:

  • Driva på jämställdhetsarbetet i Europa. Detta arbete kan alltid effektiviseras upp och bli bättre. Det arbetas med frågan och vi har europeiska jämställdhetsinstitutet i Litauen. Men detta är inte tillräckligt. Vi är fortfarande alldeles för ojämställda inom EU och tyvärr finns det tendenser för att det går bakåt snarare än framåt.
  • Arbeta för bättre djurrättsregler primärt kopplat till transporter. Att få drägligare transportregler är en grundbult för en etisk djurhållning. Jag precis som många älskar kött och äter det gärna men de djur som köttet kommer ifrån ska ha haft en så bra uppväxt som möjligt men även en så bra sista tid i livet och här kommer transporterna in i bilden.
  • Motarbeta organiserad brottslighet då den inte har några gränser. Trafficking för sexuella ändamål, slavarbete, smuggelsprit och så vidare är bara några delar av vad den organiserade brottsligheten håller på med. EUROPOL gör ett bra arbete men det är inte tillräckligt.

Styrkor som skulle göra mig till en bra EU-parlamentariker:

Min förmåga att läsa in mig på och sätta mig in i ärenden av olika natur kommer vara en tillgång. Jag har nyfikenheten och kapaciteten att lära mig det jag behöver för att fatta ett så relevant och centerpartistiskt beslut som möjligt i de ärenden jag får till mig.

I tillägg till detta har jag den sociala förmågan att nätverka och öppna dörrar som inte alltid är öppna. Att jag i tillägg till detta har ett brett nätverk idag både inom som utom politiken är även det aspekter som kommer gynna mig som Europaparlamentariker.

Kontakta Ebba Krumlinde

Kontakta Ebba

Uppgifter om personer som kontaktar Centerpartiet
Om du kontaktar Centerpartiet via e-post lagras din e-postadress och de uppgifter du skriver i meddelandet i vårt e-post- och ärendehanteringssystem. Vi behåller uppgifterna i våra system så länge som de behövs för att kunna hantera ditt ärende och eventuell uppföljning av det.
Läs mer https://www.centerpartiet.se/gdpr

Tack för ditt meddelande!

Något gick fel....

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.