Emma Wiesner

Personbild


Stockholm, Västerås

Det här är jag:

Jag är en driven ingenjör med ena foten i energibranschen och den andra i politiken. Jag är född och uppvuxen i Västerås och mitt engagemang i Centerpartiet började tidigt i Västmanlands distrikt.

Under min tid i Centerrörelsen har jag varit engagerad i CUF, Centerstudenter, Centerkvinnorna och partiet. Mitt engagemang började i CUF där jag startade Västerås avdelning och därefter blev distriktsordförande i Västmanland. Under studietiden var jag förbundsstyrelseledamot i Centerstudenter och även ersättare i partistyrelsen. Jag ledde bland annat det miljöpolitiska nätverket och var med och tog fram Centerstudenters miljöpolitiska program.

Idag jobbar jag med skatter och styrmedel inom energi- och klimatområdet som analytiker på teknikföretaget Sweco. Jag har tidigare jobbat med EU-frågor på Svenskt Näringslivs Brysselkontor och har erfarenheter från ABB, Mälarenergi och Vattenfall.

Mina mål med Europa:

  • Jag vill driva en liberal miljöpolitik som gör verklig skillnad för klimatet! Sverige har chans att vara ledande och driva grön förändring i Europa genom EU-samarbetet. 72% fossila bränslen är 72% för mycket. Mitt mål är därför att driva en effektiv klimatpolitik i Europa.
  • Jag vill driva en företagarvänlig politik. EU:s huvuduppgifter ska vara de fyra friheterna. Fokus ska vara fri rörlighet, handel och öppenhet. Att underlätta för företagande, skapa gemensamma marknader och minska regelkrångel är viktiga centerfrågor även på EU-nivå.
  • Centerpartiet ska även vara en kraft för jämställdhet, inkludering och öppenhet i Europa. Jag vill stå upp för liberala värderingar och skapa ett effektivare, rörligare och grönare EU!

Styrkor som skulle göra mig till en bra EU-parlamentariker:

Min tekniska kompetens och nätverk från industri- och energisektorn, i kombination med min passion för samhällsfrågor och att engagera andra. Då endast 6% av medarbetarna i energibranschen är kvinnor brinner jag starkt för jämställdhetsfrågor och är aktiv i nätverk såsom Equalby30, Kraftkvinnorna och Teknikkvinnor.

Jag tror att min nyfikenhet och ambition kan göra nytta för en grön politik i Bryssel!

Kontakta Emma Wiesner

Kontakta Emma

Uppgifter om personer som kontaktar Centerpartiet
Om du kontaktar Centerpartiet via e-post lagras din e-postadress och de uppgifter du skriver i meddelandet i vårt e-post- och ärendehanteringssystem. Vi behåller uppgifterna i våra system så länge som de behövs för att kunna hantera ditt ärende och eventuell uppföljning av det.
Läs mer https://www.centerpartiet.se/gdpr

Tack för ditt meddelande!

Något gick fel....

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.