Vi vill hålla ihop Sverige

Sverige riskerar att delas. En av de största sprickorna går mellan de som har jobb och de som inte har. Vi vill att fler ska få chansen att jobba, delta och försörja sig själva.

Därför vill vi:

 • Göra det enklare för människor att få sitt första jobb.
 • Se till så att det blir billigare för småföretagen att anställa.
 • Förenkla för företag att skapa jobb i hela landet.

Läs hela programmet här , 155.8 kB.

sol-has-bg

Artiklar


 • C satsar 2 miljarder i kollektivtrafikbonus


  För att uppmuntra regioner och landsting att öka kollektivtrafiken, satsar Centerpartiet 2 miljarder kronor i en kollektivtrafikbonus.
  – Vi vill stoppa utsläppen, inte utvecklingen. Därför vill vi se mer kollektivtrafik, så att vi kan minska utsläppen i hela landet, säger Annie Lööf.

  Läs mer

 • Framtidstro för landsbygden framåt!


  På många sätt går det bra för Sverige, men inte på alla. I orter runt om i landet är utvecklingen på väg åt fel håll. Sveriges framgångar måste komma hela landet till del. Människor på landsbygden betalar ofta högre skatt men får sämre service. Därför presenterar Centerpartiet en rad rejäla satsningar för att föra landsbygden framåt, bland annat vill vi se 1000 fler poliser i Norrland och ett landsbygdsavdrag som ger boende på landsbygden upp till 3000 kronor mer i plånboken per år.
  – Den svenska landsbygden är Sveriges ryggrad. Men på många platser, inte minst här i Norrland, har staten vänt landsbygden ryggen. En röst på Centerpartiet är en röst för att landsbygden ska utvecklas, inte avvecklas, säger Annie Lööf

  Läs mer

 • Centerpartiet kräver besked från landsbygdsministern


  Kristina Yngwe, vice ordförande i Miljö- och jordbruksutskottet, kallar in Sven-Erik Bucht till utskottet. Med den ihållande torkan måste regeringen agera. Centerpartiet efterlyser därför en kriskommission för att stötta svensk livsmedelproduktion.
  Läs mer

 • Sverige behöver flera långsiktiga reformer


  Det går på många sätt bra för Sverige. Trots det håller Sverige på att klyvas och en ny underklass växer fram.
  ”Vi vill tillsammans med övriga Allianspartier ta initiativ till breda överenskommelser för att hålla ihop och utveckla Sverige”, skriver Centerpartiets partiledare Annie Lööf på DN debatt.

  Läs mer

 • Stärk livräddarna och få ökad trygghet i hela landet


  När du hamnar i nöd behöver du veta att hjälpen kommer oavsett var i landet du befinner dig. Därför satsar Centerpartiet 21 miljoner per år för öka antalet frivilliga livräddare.
  – Alla frivilliga livräddare är en ovärderlig resurs för människors trygghet i hela landet. Därför behöver vi uppmuntra dem som tar det ansvaret, säger Daniel Bäckström, försvarspolitisk talesperson (C).

  Läs mer

 • Snabbare integration: Underlätta för asylsökande att jobba


  Alla asylsökande bör få ett tillfälligt personnummer, ett så kallat samordningsnummer, direkt vid ankomst till Sverige.
  – Att ha ett arbete är en viktig nyckel för lyckad integration. För att en asylsökande ska få arbeta måste de bland annat be om ett samordningsnummer. Idag finns luckor i systemet för hur dessa hanteras. Genom att alla direkt tilldelas ett samordningsnummer kortas tiden innan människor som kommit till Sverige får möjlighet att söka sig ut på arbetsmarknaden, säger Johanna Jönsson, migrationspolitisk talesperson (C).

  Läs mer

 • C: Ny migrationspolitik behövs över blockgränserna


  En av de stora frågorna inför valet 9 september är migrationspolitiken. Debatten är stundtals mycket het. Efter valet behöver en ny blocköverskridande överenskommelse komma på plats. Det skriver Annie Lööf och Johanna Jönsson på DN Debatt.
  Läs mer

 • C: Inför Falkenbergsmodellen i utsatta områden


  Nu presenterar Centerpartiet skarpa förslag för att vända utvecklingen i utsatta förorter. I den kommande budgeten satsar vi 1,4 miljarder på att införa Falkenbergsmodellen i tio kommuner – modellen som lyfte bostadsområdet Falkagård bort från polisens lista över utsatta områden.
  – Det vore väldigt dumt att inte lära av Falkenberg och pröva deras modell i andra utsatta områden runtom i landet, säger Emil Källström.

  Läs mer

 • Annie Lööf: Kompetensutvisningarna måste stoppas”


  Högutbildad arbetskraft som företag efterfrågar utvisas på löpande band. Centerpartiet har länge sagt att det är helt orimligt och arbetat för att stoppa kompetensutvisningarna. Regeringen står passivt och tittar på.
  - De här orimliga utvisningarna av människor som gör rätt för sig, och som Sverige och svenska företag behöver, måste stoppas, säger Annie Lööf, partiledare för Centerpartiet i en artikel i Dagens Industri.

  Läs mer

 • C-stämman: Sjösätt ny skattereform


  En ny skattereform.
  Det var ett av C-stämmans beslut i dag, när programmet ”Låt inte Sverige klyvas” behandlades.
  - Sänkta skatter på jobb och företagande ska finansieras bland annat med att höja skatten på att smutsa ned miljön, säger Emil Källström.

  Läs mer

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.