Eva Franksson Colliander, Lilla Räfsmåla


Jag heter Eva Franksson Colliander, är Leg. sjuksköterska och min yrkesbana började jag inom psykiatrin.

Under mina yrkesår har jag mest arbetat i chefsställning inom Funktionsstödsförvaltning, Äldreomsorg och som HSL-chef inom kommun med ansvar för ekonomi, personal och utveckling av vården för hemsjukvård, rehab, hjälpmedel, nattpatrull, anhörigstöd och träffpunkter.

Jag har också byggt upp och drivit mitt eget företag ”Hälsa & Harmoni” under 14 år och arbetade där med samtal för motivation, stöd och utveckling, jobbcoaching, föreläsningar och grupputveckling. Under många år har jag varit konsult för Arbetsförmedling och större omställningsföretag och levererat omställningsstöd vid större uppsägningar.

Nu kommer jag att starta upp ett nytt företag ”Livscoachen” och arbeta med samtal, föreläsningar samt skriva böcker.

Privat är jag lycklig mamma till fyra underbara barn samt mormor/farmor till fem små sockerhjärtan och snart utökas skaran med två till. Livet är rikt av glädje.

Jag bor på landet och trivs bland rosdoft och fågelsång.

Mina hjärtefrågor:

  • Ökade resurser för att förebygga sexuellt utnyttjande av barn samt för att behandla de barn som drabbats. Tio procent av alla barn drabbas av sexuellt utnyttjande. Det är tre i varje skolklass. Läs mer på www.treskablinoll.se
  • Utmattningsmottagning. Detta finns i flera landsting och har visat sig ge ett snabbare tillfrisknande. I Blekinge får denna grupp av patienter mycket lite hjälp.
  • Tänderna sitter på kroppen. Självklart ska kostnaderna för att anlita tandläkare ingå i högkostnadsskyddet precis som vanliga läkares tjänster gör.
  • Regelbunden vidareutbildning i psykiatri för allmänläkare och barnläkare. Detta för att säkerställa att de nyaste kunskaperna finns tillgängliga och psykisk ohälsa kan motverkas på ett tidigt stadium.
  • Rekommendationer att varje läkare ska ställa frågan om patienten är utsatt för våld i nära relation. Först då finns en möjlighet för kvinnan att våga tala om detta.
  • Grön rehab för långtidssjukskrivna och långtidsarbetslösa. Vi vet att detta har mycket goda resultat om det görs på rätt sätt.

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.