Falun
Centerpartiet lokalt
  • / Nyheter
  • / Jenny Drugge tar plats i kommunstyrelsen

Jenny Drugge tar plats i kommunstyrelsen

Jenny Drugge

Centerpartiets kretsordförande Jenny Drugge tar plats i Faluns kommunstyrelse. Hon valdes till ny ordförande för Falucentern i februari 2016 då Dan Westerberg valde att sluta efter 18 år på ordförandeposten. Nu blir hon en av centerns fyra representanter i kommunstyrelsen.

Detta innebär att Centerpartiet breddar och förstärker sin laguppställning i falupolitiken.

— Det är roligt att en ny generation politiker tar plats. Med Jenny breddar vi gruppen och får in nya kompetenser i kommunledningen, säger tidigare kommunalrådet Mats Dahlström.

Anna Hägglund lämnar kommunstyrelsen men behåller även i fortsättningen uppdraget som ordförande i omvårdnadsnämnden. Hon har lång erfarenhet som politiker med bland annat 12 år i riksdagen under 1970 och 1980-talen.

— Anna Hägglund har enorm politisk erfarenhet och sakkunskap. Hon kommer vara en del av centerns team i kommunledningen även i fortsättningen, säger Centerpartiets gruppledare och kommunalråd Joakim Storck.

Jenny Drugge är egen företagare och har varit en av de eldsjälarna bakom ungdomsgården i Vika, som har drivits med hjälp av frivilliga krafter under de senaste åren. Hon tar plats som ersättare i kommunstyrelsen, samt som ledamot i kommunstyrelsens verksamhetsutskott (KSV) och som ersättare i kommunstyrelsens utvecklingsutskott (KSU).

Valet till kommunstyrelsen sker på kommunfullmäktige den 8 december.