Rättvik har dalarnas bästa skola

Rättviks kommun är bäst i Dalarna och rankas topp 17 i Sverige. I fredags släpptes den stora rapporten som varje år jämför grundskolorna i Sveriges alla 290 kommuner. För att placera sig i topp i Sveriges Kommuner och Landstings (SKL) rankning behövs både goda faktiska resultat och bra resultat med hänsyn till elevernas olika förutsättningar. Sex olika kunskapsresultat från vårterminen 2016 i årskurs 9 redovisas i ett sammanvägt värde.

Ett målmedvetet arbetssätt och höga förväntningar bland lärare och elever är kommunens framgånsrecept. Att Rättviks skolor under många år rankats högt i olika rapporter är ett kvitto på utbildningarnas höga kvalité. Det visar också att vår satsning på små barngrupper samt att behålla de mindre skolorna fortsätter ge bra resultat.

Kommunstyrelsens ordförande i Rättvik, Annette Riesbeck (c), gläds åt de positiva resultaten i skolan.

– Jag vill också lyfta fram den centrala elevhälsans fantastiska arbete här i kommunen. Deras stora kompetens i arbetet med barn och elever med särskilda behov är viktigt att framhålla, säger Annette.

Annettes partikollega Joanna Stridh är ordförande i bildningsutskottet. Även hon lovordar personalen .

– Jag är stolt över vår duktiga och engagerade personal som ger våra barn och ungdomar så goda förutsättningar här i Rättvik, säger Joanna.


Läs mer:

http://news.cision.com/se/sveriges-kommuner-och-landsting/r/basta-skolkommunerna-i-dalarnas-lan,c2130535