Välkommen till Rättvik

Hej och varmt välkommen till Rättvik!

Rättvik är en trevlig ort att besöka och jag hoppas att du njuter av din vistelse här hos oss. Men Rättvik är också en fantastisk bostadsort så låt mig berätta lite om kommunen och om den flytt som vi aldrig ångrat…

1995 lämnade jag Stockholm för att tillsammans med min familj bygga vår framtid i Rättvik. Vi fick möjlighet att överta en gammal släktgård och flyttlasset gick redan efter ett par månader. Det har inte alltid varit lätt, det kan jag erkänna, men fördelarna har vida överskridit svårigheterna.
Många har sagt till mig att ”ni gjorde det som vi andra bara tänker”, men varför är det så, varför vågar inte fler ta steget?

När man väljer bostadsort är det flera saker som avgör. Man vill naturligtvis bo fint och ha tillgång till bra skolor och annan service. Troligtvis är det också viktigt att hitta ett intressant och utvecklande arbete i närheten eller på pendlingsavstånd. Det ska finnas goda möjligheter att utöva sina fritidsintressen och besöka olika evenemang. Önskelistan är många gånger lång.

Rättvik, med alla sina byar, är en fin kommun att bo och verka i. Närheten till naturen och våra sjöar ger möjlighet till ett aktivt friluftsliv men också till vila och rekreation. Vi har flera små grundskolor och en gymnasieskola med ett stort programutbud.

Vi arbetar i nära samarbete med vårt näringsliv och andan vi har i kommunen är positiv och framåtsyftande. Sedan flera år tillbaka har vi Dalarnas bästa företagsklimat vilket gynnar inte minst vår största privata näring, besöksnäringen. Här finns flera företagarföreningar/nätverk och kommunens näringslivsenhet jobbar aktivt med att hjälpa dig som redan idag driver företag eller som funderar på att starta egen verksamhet.

Fritidsutbudet är enormt och befinner du dig i centrala Rättvik har du gång- eller cykelavstånd till badhus, ridskola, golfbana, travbana, slalombacke, längdskidspår, fotboll, baseboll, bandy och mycket annat. Här finns också en mängd caféer och restauranger av hög klass.

Vårt kulturliv är vida känt och våra djupt rotade traditioner har i hundratals år lagt grunden för det Rättvik vi ser idag.

Är du intresserad av att veta mer om Rättvik, orten där tradition möter framtid?
Hör gärna av dig!

Än en gång välkommen hit!

/Annette Riesbeck, kommunstyrelsens ordförande