Rättvik
Centerpartiet lokalt

Slutar som KSO

I går meddelade Annette Riesbeck att hon, i samband med Kommunfullmäktiges sammanträde i februari nästa år, kommer att lämna uppdraget som kommunstyrelsens ordförande samt övriga politiska uppdrag. Detta är helt hennes eget beslut och vi önskar henne lycka till med framtida nya utmaningar.

/Anna-Maja Roos

Ordförande Centerpartiet Rättvik

Pressmeddelande 2019-12-06

Jag vill med detta mail meddela att jag i samband med Kommunfullmäktiges möte den 20 februari 2020 kommer att lämna mina politiska uppdrag.

Jag har ca tio år kvar i yrkeslivet och är fortfarande nyfiken och intresserad av nya uppdrag och utmaningar som till och från kommer i min väg. Jag har funderat en tid på detta och inser, att ska jag göra något nytt, är det nu.
Den drivkraften i kombination med att jag upplever att jag inte riktigt går i takt med mitt parti, har lett fram till detta beslut.

Jag känner en enorm stolthet över det vi har åstadkommit i Rättvik under mina år. Det jag direkt kommer att tänka på är den glädje vi kände då vi 2012-13 blev utsedda till Dalarnas bästa ungdomskommun med Dalarnas bästa grundskolor. Vi har under åren blivit nominerade till årets landsbygdskommun och i takt med Digitaliseringens framfart, utsedda till årets E-hälsokommun.

Jag har alltid påtalat vikten av ett starkt näringsliv och när vi hade modet att utveckla och implementera ”Tillväxt & Tillsyn” lyfte vi inte bara fokus på vårt eget företagande, utan gjorde avtryck i stora delar av landet. I Svenskt Näringslivs ranking låg Rättvik 2009 på 240:e plats – idag på plats 53!

I och med att jag nu lämnar mina uppdrag i Rättvik kommer jag per automatik vara tvungen att lämna även mitt ordförandeskap i Dalarnas Kommunförbund.
Jag ser stora vinster med ett starkt och enat Dalarna och arbetet i förbundet har påbörjats på bästa tänkbara sätt.

Jag vill avslutningsvis understryka att det varit en ära, att inom så många områden och på så många platser i Sverige, fått möjligheten att representera Rättviks kommun.

Annette Riesbeck
Kommunstyrelseordförande
Rättviks kommun