Marknadsför framtidens vård för Dalfolket

Centerpartiet har drivit på utvecklingen av Landstinget Dalarnas digitala vårdcentral. Den finns i bland annat appen Min Vård och har varit i gång sedan slutet av januari 2017. Men nu är det viktigt att Landstinget Dalarna tar ansvaret att verkligen marknadsföra den här spännande möjligheten för dalfolket.

Fördelarna är många med Min Vård:

  • De flesta av besökarna behöver inte slussas vidare till en vårdcentral för ytterligare behandling. Färre behöver då uppsöka en vårdcentral och det blir kortare köer för dem som verkligen måste få tid hos en läkare eller distriktssköterska.
  • Med Min Vård blir det färre resor och större valmöjlighet för patienten.  
  • Min Vård gör att dalfolket kan träffa vårdpersonal där de befinner sig, hemma, på jobbet eller på semestern.

För att öka användandet av Min Vård måste invånarna i Dalarna få bättre vetskap om möjligheten att besöka läkare och sjukgymnast via mobil, platta eller dator. Därför lämnade Centerpartiet, vid förra landstingsfullmäktige, in en interpellation om vikten av att marknadsföra Min vård på ett bättre sätt. Är Landstinget Dalarna redo för den viktiga kommunikationsinsatsen som blir så viktig för dalfolket?

Göte Persson (C), Falun, ersättare i landstingsstyrelsen
Maria Eriksson (C), Älvdalen, ledamot i landstingsfullmäktige

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.