Miljöprisregn över Dalarna

Miljöprisutdelning i Leksand 2017

På plats för att dela ut miljöpriset i Leksand var bland annat kommunstyrelsens ordförande, Ulrika Liljeberg (C) och Centerns ordförande i Leksand, Arno Magnusson (C).

 

På världsmiljödagen den 5 juni delade flera Centerkretar runt om i Dalarna ut sitt miljöpris. I år prisades fyra personer/föreningar, det var i Leksand, Säter, Falun och Avesta.

I Leksand fick Ljusbodarnas fäbodlag ta emot miljöpriset för sitt hårda arbete med att skapa en levande fäbodmiljö. Centerpartiet i Leksands motivering var:

”För arbetet med att bevara och utveckla Ljusbodarnas fäbod. Genom att ta ned skog och röja sly har tidigare hängs och betesmarker återställts. Genom att ha betande djur kommer det öppna naturlandskapet att åter kunna blomstra. Ett extra plus för arbetet med att öppna upp fäboden för både aktiva och mer stillsamma besökare – för att kunna sprida kunskap, insikt om och respekt för vårt arv och våra traditioner.”

Centerpartiet i Säter delade ut sitt miljöpris till Britta Linderholm från Grängshammar med följande motivering:

"För att genom sitt jordbruk upprätthålla och skapa en hållbar och positiv miljö i Grängshammar."

Även Centerpartiet i Falun delade ut sitt miljöpris på världsnaturdagen och det gick till Anna Lung-Staffansson i Enviken.

"Anna Ljung-Staffansson driver sin frisersalong med ekologiska hårvårdsprodukter samt tillvaratagen äldre inredning. Hon är ett bra exempel på småskaligt entreprenörskap med miljöförtecken på landsbygden."

I veckan delade också Centerkvinnorna i Dalarna ut sitt miljöpris som gick till Camilla Nordholm i Avesta.

"Camilla Nordholm, Avesta driver Salong Gaiaa som är en ekologisk frisörsalong som arbetar helt utan syntetiska kemikalier. Där kan kunderna känna sig trygga med personalen som har lång yrkeserfarenhet, kombinerat med ett brinnande intresse att försköna dig på ett hälsosamt sätt. Med medvetenhet och endast örtbaserade hår- och hudvårdsprodukter som främjar både hälsan och skönheten, plånboken och naturligtvis miljön, arbetar Salong Gaiaa helt i linje med det Centerkvinnorna står för.

Miljöpris i media: