Efter valet går Lena Reyier vidare i livet

Lena Reyier, Centerpartiets oppositionsråd i Landstinget Dalarna, har bestämt sig för att lämna ”toppolitiken”. Hon kommer inte att ställa upp på Centerpartiets dalalista till region/landsting, riksdagslista eller på listan till kommunfullmäktige i Borlänge.

– Mitt beslut att inte kandidera till valet 2018 bygger på att jag vill göra något annat i mitt yrkesliv innan det är ”för sent”. Det var inget lätt beslut som dock vuxit fram under sommaren. Nu har jag bestämt mig för att gå vidare i livet vilket då innebär att jag också får mer tid för familj, vänner och fritid, säger Lena Reyier.

I det sammanhanget är det viktigt och poängtera att Lena Reyier sitter kvar på sin post som oppositionsråd i Landstinget mandatperioden ut och kliver åt sidan först den 1 januari 2019.

– Det känns viktigt att jag fullföljer med full energi den mandatperiod som väljarna gav mig förtroende för i samband med förra valet. Dessutom får den person, som blir toppkandidat på Centerpartiets region/landstingslista, möjlighet att inför valet lära sig mer om uppdraget och presentera sig för dalfolket. Det skapar bra förutsättningar för både min efterträdare och väljarna, säger Lena Reyier och fortsätter:
– Jag kommer jobba hårt för att Centerpartiet ska göra ett bra val i Dalarna, säger Lena Reyier.

Lena Reyier har varit engagerad på heltid inom politiken sedan valet 2006 och har haft flera uppdrag som:

  • Distriktsordförande Centerpartiet 2007 – 2015.
  • Oppositionsråd i Borlänge kommun 2007 – 2010.
  • Oppositionsråd i Landstinget Dalarna från 2011 -

Efter valet tar Lena ett ”kliv åt sidan” för att göra något annat i yrkeslivet.

Det beslutet kommenterar Peter Helander, distriktsordförande i Centerpartiet Dalarna så här:

– Lena har gjort ett fantastiskt arbete med hälsofrågorna i Dalarna genom att lyfta vikten av förebyggande hälsoarbete och jobbet med att utveckla den nära vården för Dalfolket. Förutom sitt arbete i landstinget har Lena också gjort stora insatser för Centerpartiet både på kommunnivå och riksnivå. Lena kommer fortsätta arbeta för Centerpartiet men inte i den omfattning som hon hittills gjort. Efter flera år av intensivt arbete har jag förståelse för Lenas beslut om att trappa av det politiska arbetet till förmån för annat. Nu ska Centerpartiet i Dalarna utse någon som kan överta Lenas arbete i den spännande övergången som landstinget står inför när man övergår till att bli en region. Vi tackar Lena och önskar henne all lycka med sina framtida utmaningar.