Färgelanda
Centerpartiet lokalt
  • / Nyheter
  • / Faraah Fikar: Med Magnus Bandgren (c)

Faraah Fikar: Med Magnus Bandgren (c)

Magnus Bandgren är näst ut i vår intervjuserie för att bekanta oss och lära känna våra centerpartistiska förtroendevalda i kommunen. I klassisk centeranda - vid fikabordet! //Kretsordförande Faraah Mohamud.

Vem är du?
Jag är en person som gillar när det händer saker, umgås gärna vänner och med familj. Gillar greja med trädgård och hem. Jag tycker om att springa i skogen och vara i naturen. Singel i sin bästa ålder. Mycket engagerad i olika föreningar; bland annat teatergruppen Kreativt Forum/Järboautomaterna, Dalslands ballongklubb och politiken. Skulle beskriva mig själv som en social person som är kunnig, nytände och kreativ. Om du inte hade kommit hade jag flugit idag

Var bor du?
Jag bor i Norra Hällan, mellan Högsäter och Färgelanda, i ett hus som jag trivs fantastiska bra i.

Varför bor du i Färgelanda/Dalsland?
För att jag vill kunna kliva ut och njuta av naturen i det vackra landskapet. Jag har närheten till stan och kan ha stadens närhet. Vi borde utforska det lokala i närområdet, det som vi har runt hörnet i vår miniatyr av Sverige.

Smultronställe?
Jag har hittat ett litet berg en kvarts promenad från mig som hör till Kroppefjäll. Där kan jag ta en kopp kaffe, njuta av utsikten och reflektera över livet.

Vad gör du till vardags utanför politiken?
Jag arbetar som Produktions- och Kvalitetstekniker på Thomas Betong AB. På fritiden är jag aktiv i flera olika föreningar. Jag är ordförande i Kreativ forum där jag även spelar teater, driver olika uppsättningar och projekt. Dessutom är jag är kassör i Högsäters Byalag som har startat upp efter flera års vila. Jag flyger gärna med Sveriges största ballongklubb som finns i Färgelanda kommun.

NÄRODLAT! Magnus mattips:
Grillostburgare från Dalsspira, det är närproducerat och gott!

Vad fick dig att bli centerpartist?
Jag vill ha en levande landsbygd med engagerade människor. Centerpartiet passar mina värderingar för att det är ett parti som värnar om landsbygden, småföretagaren och levande bygder. Jag blev medlem 2016. Jag fick kontakt med partiet och ville påverka mer. Jag har varit en föreningsaktiv person innan men inte politiskt, intresset för politik och att vilja vara med och påverka/besluta har dock alltid funnits där. Har alltid röstat på Centerpartiet för att de har varit ett stark lokalt parti som syns och som passar mina värderingar.

Hur trivs du med centerpartiet i Färgelanda kommun.
Det är ett trevligt, positivt gäng med härliga människor. Partiet har en bra blandning av individer som kompletterar varandra på ett bra sätt. Vi är en grupp som har bra gemenskap.

Vilka politiska frågor brinner du för och varför?
Jag vill att hela kommunen ska utvecklas och jag vill att det ska finnas bra förutsägningar för att bo och leva i hela kommunen. Jag vill ha ett tryggt samhälle för alla där ingen är arbetslös, där ingen är utanför, både för unga och äldre. Ett samhälle där vi alla behövs.

Vilka politiska uppdrag du idag, och hur känns det?
Ordinarie ledamot i KF, ledamot i direktionen för Norra Älvsborgs Räddningstjänst, sitter som ersättare Bygg- och Trafiknämnden och är ledamot i kretsstyrelsen.

Vad har du lärt dig på dina nya uppgifter?
Det är mycket att lära och se hur allt hänger ihop. Jag lärt mig är vilka vägar besluten går innan de blir verklighet. Det måste förhandlas i demokratisk ordning och det tar tid innan ord blir handling.

Vad har du för tips den som vill ta steget att engagerad sig i centerpartiet?
Är man nyfiken och intresserad av att påverka hur vårt samhälle ska se ut, då tycker att man ska ta kontakt med ett parti, helst då Centerpartiet. Beroende på sitt intresse och hur mycket man vill engagera sig finns det alltid plats att vara med och påverka.

Vem är din politiska förebild och varför?
Tobias Bernhardsson, han är ung, engagerad och intresserad. Han har driv och vill framåt. Han lyssnar och är lyhörd.