Lysekil
Centerpartiet lokalt
  • / Nyheter
  • / Lysekil behöver framtidstro och förnyelse

Lysekil behöver framtidstro och förnyelse

Lysekils kommun är fantastisk. Nöjes- och kulturlivet i Lysekil, klipporna på Skaftö och friluftslivet på Stångenäset och Härnäset är några exempel. En fin livsmiljö att vara stolta över.

Ett starkt föreningsliv i hela kommunen som ger barn och unga möjlighet att rida, simma, klättra, spela fotboll, handboll eller ishockey. En sommardestination som är känd i hela Sverige och omtalad i världen. Alla eldsjälar i föreningslivet, småföretagare med drivkraft och industrier som tar samhällsansvar. Alla dessa bidrar till att Lysekil är en så bra plats att leva på. Det är de som skapar jobb, egen försörjning och allt vad det innebär. De som ser till att vi inte bara kan arbeta, utan även njuta av kultur- och nöjeslivet i kommunen.

Potentialen för Lysekils kommun är enorm. Men det finns utmaningar. Ett växande utanförskap. Otrygghet. Människor som tappat hoppet. En demografisk utveckling som leder till att allt färre ska försörja allt fler. En kommunal ekonomi med stora utmaningar. Befolkning som minskat över tid och många unga har flyttat för att studera eller arbeta. Få unga som engagerat sig i den lokala politiken.

För att vända utvecklingen behövs en kraft som tar tag i de problem och utmaningar vi står inför med framtidstro och konkreta förslag. En kraft som står för förnyelse i Lysekilspolitiken. Centerpartiet är den kraften.

När alla partier nu har presenterat sina listor till kommunfullmäktige syns det tydligt. Av 164 kandidater till kommunfullmäktige är det bara sex personer under 30 år. Fyra av dessa står på Centerpartiets lista. Vi är en rörelse människor söker sig till, som växer. Vissa har bott i kommun i flera generationer, andra är nya invånare. Vissa har länge varit politiker, medan andra är nya. Vi har både erfarenhet och nytänkande. När andra klagar över tillståndet, kavlar vi upp armarna och tar ansvar. Lysekil behöver framtidstro och förnyelse. Det står Centerpartiet för.

Linn Nielsen (C)

Ordförande CUF Norra Bohuslän och kommunfullmäktigekandidat Lysekil