Vi uppmärksammar den internationella kvinnodagen

För femte gången delar Centerpartiet i Munkedal och Centerkvinnorna i Bärfendal ut diplom för ett framgångsrikt och kreativt företagande, i samband med Internationella kvinnodagen

I år går priset till Karin Lundin, för att hon är en driven och kreativ företagare, en stark kvinna som är en förebild för oss alla.

Karin Lundin driver Gröna Karin, "en liten grönsaksodling med stora ambitioner i norra Bohuslän". 2014 började hon odla på sina föräldrars gård utanför Kämpersvik. Sedan säsongen 2017 har Karin och odlingarna flyttat till Bärfendal i Munkedals kommun.

Centerpartiet menar att den svenska maten är världsberömd och något vi ska vara stolta över. Matproduktionen håller våra landskap öppna, samtidigt som den skapar kulturvärlden och ger nya jobb. Maten ska smaka gott, gärna vara ekologisk och närodlad.

Hos Gröna Karin odlas allt enligt ekologiska principer utan konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Grönsakerna skördas för hand och levereras vanligen samma dag. Gröna Karin är ett bra exempel på ett företag inom de gröna näringarna som har stor betydelse för svenskt näringsliv.