Orust
Centerpartiet lokalt
  • / Nyheter
bild
Senaste nyheten Så får vi 44 nya jobb på Orust Sverige håller på att klyvas. Medan storstäderna har tillväxt kämpar andra i motvind. Vi måste vända den utvecklingen och då är fler jobb det viktigaste av allt. Centerpartiet vill sänka kostnaderna för att nyanställa. Det skulle ge över 12 000 nya jobb på landsbygden. Läs mer
Filtrera arkiv:
2017
februari
Senaste nytt
Visa fler artiklar


Orustkretsens valupptakt den 17 mars

Fullmäktigekandidater och styrelseledamöter träffades på Flatön för att diskutera viktiga frågor inför valet. Centerpartiet fokuserar framåt, mot ett bättre och starkare Orust, där barn, vuxna och äldre känner trygghet och framtidstro i alla delar av kommunen, vi tror att de viktigaste frågorna just nu är;

  • Grön tillväxt och ett livskraftigt småföretagande
  • Att alla kommundelar ska leva och fungera
  • En stabil ekonomi
  • En ändamålsenlig infrastruktur
  • En nära sjukvård och räddningstjänst

Vilka framtidsfrågor tycker du är de viktigaste för Centerpartiet att driva? Vi vill gärna att du hör av dig till oss med dina tankar och uppslag [länk till kontaktpersoner]

Riksdagsledamöterna Per Åsling och Fredrik Christensson besökte Orust den 9 april

Besöket gick i landsbygdens tecken och gästerna hann besöka både företrädare för föreningen OrustMat som jobbar för ökad lokal produktion, odling och förädling av närproducerade råvaror och Orust kretsloppsakademi, vars vision är att Orust skall bli ett hållbart kretsloppssamhälle.

”Det arbete som Orust kretsloppsakademi gör för att ställa om energiproduktionen till ett mer hållbart samhälle är imponerande”, säger Fredrik Christensson.

Dagen avslutades med ett besök hos kretsordföranden med familj och de utrotningshotade lantrasdjur (bohuskullor, nordiska bin, Skånska blommehönor och Linderödssvin) som bor hos dem. Det blev en eftermiddag med hembakt bröd, skolpolitik, vikten av ett bättre skatteutjämningssystem och tankar om en utbyggd infrastruktur för småskalig livsmedels-produktion.

Startskottet för Fyrbodals seniornätverk gick den 19 mars

Peter Kristensson och Börje Petersson deltog i seniornätverkets första sammankomst i Vänersborg. Där diskuterades rätten till självbestämmande under hela livet, senioranpassade boenden på landsbygden för de som vill gå vidare från sitt större boende till ett mindre utan att vara i behov av äldrevård och hur ett hållbart pensionssystem bör se ut. Nästa träff med Fyrbodals seniornätverk är den 24 april i Uddevalla.

Alliansen tar över stafettpinnen i skogspolitiken

”Landets alla privata skogsägare vet inte vad som gäller, industrin vet inte vad som gäller och frågan är om ens regeringen vet det. Vi måste ha rättssäkerhet” Det säger Eskil Erlandsson, Centerpartiets landsbygdspolitiska talesperson.

https://www.centerpartiet.se/press/pressmeddelande/nyhetsarkiv-2018/2018-04-11-alliansen-tar-over-stafettpinnen-i-skogspolitiken

Centerpartiet lägger fram konkreta förslag för en utbildning som leder till jobb

”Ska vi ta Sverige framåt behövs en skola som rustar eleverna att ta de jobb som finns, också om det innebär att man går en kortare yrkesutbildning. Det behövs mer yrkesstolthet och mindre Socialdemokratiskt jobbsnobberi.” Det säger partiledare Annie Lööf.

https://www.centerpartiet.se/press/pressmeddelande/nyhetsarkiv-2018/2018-04-10-konkreta-forslag-for-en-utbildning-som-leder-till-jobb

Sverige behöver fler läkare i primärvården

Sverige behöver 2700 fler allmänläkare i primärvården, enligt nya beräkningar från Läkarförbundet. Anders W Jonsson, Centerpartiets sjukvårdspolitiska talesperson, lägger nu fram flera förslag för att locka fler läkare till primärvården, bland annat större möjligheter att starta mindre vårdcentraler.

https://www.centerpartiet.se/press/pressmeddelande/nyhetsarkiv-2018/2018-03-27-sa-far-vi-fler-lakare-i-primarvardenGod fortsättning på det nya året!
Vi hoppas att du haft sköna och avkopplande helger och att 2017 skall bli ett
fortsatt bra år för oss i Centerpartiet! Det är roligt att se att förtroendet för vår politik alltjämt växer
liksom även det för vår partiledare, Annie Lööf. Under 2017 måste mycket fokus läggas på att
stärka partiet ytterligare inför det kommande valet 2018. I år har vi kyrkovalet fram på höstkanten, som blir ett genrep inför det Stora Valet!

Nu stundar också ett nytt år i kommunpolitiken. Vi kan konstatera att Centerpartiet och majoriteten
påbörjat mycket av det vi pekade på i vårt valprogram. Ledtiderna i den kommunala planeringen
gör att vi inte är i mål ännu, men vi i C hoppas förstås på förnyat förtroende efter 2018.
Här några exempel:
- ett antal nya detaljplaner antagna, fler på g, möjliggör ökat byggande
- plan för VA framme (stora investeringar kommande år)
- förbättrad vägstandard vägen Henån-Tegneby-Nösund
- fräscha skolor/förskolor med god undervisningskvalitet och stigande resultat
- kommunens första intraprenad startar i år
- näringslivsarbetet fått ny skjuts
- vindbruksplan antagen
- fler platser i särskilt boende genom ”Nya Kaprifol”
- förstärkning av musikskolan
- närproducerat antibiotikafritt kött upphandlas till våra kommunala kök....
....och mycket mer!

Text