Cykeln förtjänar mer i Trollhättan

Idag 12 maj är det Cykelns dag. Detta fantastiska fortskaffningsmedel som på de kortare sträckorna är ett svårslaget fordon för att transportera människor. Även vintertid.

Cykeln har dom senaste åren fått en satsning i Trollhättan och det finns många gångar ett helt ok nät av cykelvägar i centrala Trollhättan. Även vissa av våra övriga centralorter som Velanda har goda pendlingsmöjligheter på Cykel. Utveckling går tyvärr även här för långsamt i Trollhättan. Exempelvis tar färdigställandet av cykelvägen ut till Sjuntorp alltför lång tid. Andra sträckor ligger inte ens i planeringsfasen än. Dett tycker vi är tråkigt vi i Centerpartiet vill se en satsning på fler cykelvägar till fler Centralorter utanför staden.

Små smarta lösningar hade gjort mycket

Men även i centrala Trollhättan går det att få stora förbättringar gällande Cyklandet med väldigt små medel. Bland annat bygga bort kanter i korsningar. Se över hur cykelvägarna går där vattenavrinning gör att det är stora gupp. Får vi även en fungerande vinterväghållning så kan Cykel vara ett fortsatt bra alternativ även när snön kommer.

Sedan ser vi även generellt att de “matarleder” vi har i kommunen borde ses över så att cyklister och övriga trafikanter oavsett om det är gång eller bil är frånskilda för att få ett nät av enskilda cykelvägar där det är många cyklister som färdas.

Vi i Centerpartiet är väldigt intresserade av vad du ser som enkla lösningar i ditt liv som Cyklist. Vilka insatser på din cykelväg skulle göra det ännu enklare att ta cykeln framför andra fordon?

Hör gärn av dig genom följande formulär,