Sofia Lindholm

Personbild


Kandidat till riksdagen 2018

Placering valsedel: 4

Bor: Eriksro
Ålder: 40
Sysselsättning: Miljöinspektör

 

Jag heter Sofia Lindholm, 40 år och är uppvuxen i Trollhättan. Just nu är jag Centerpartiet i Trollhättans gruppledare i kommunfullmäktige. På riksdagslistan till höstens val står jag på 4:e plats.

För mig är det grundläggande att stå upp för medmänsklighet och frihet. Det finns krafter som vill ändra på de fri- och rättigheter som vi har i samhället idag. Nu är det viktigt att stå upp mot främlingsfientlighet och slutenhet och stå upp för medmänsklighet och öppenhet.

Som centerpartist tycker jag att beslut ska fattas så nära den enskilda människan som möjligt, många av dem vid ditt eget köksbord. Du ska själv välja förskola, skola, vårdcentral och annat. Jag tycker att olika utförare är positivt för samhällsutvecklingen.

Det är mycket som går bra i Sverige men det finns också många utmaningar. Utvecklingen när det gäller arbetsmarknaden är mycket oroande. Sverige håller på att klyvas mellan de som har jobb och de som inte har jobb. Arbetsmarknaden i Sverige måste öppnas upp så att det blir lättare att få ett första jobb. Centerpartiet har nycklar för detta t.ex. genom ingångsjobb och slopad arbetsgivaravgift när man får sitt första jobb under de första två åren.

Det måste också gå fortare att komma in i samhället när man kommer som nyanländ till Sverige. Att få lära sig språket med en gång och möjlighet att arbeta direkt redan som asylsökande är positivt för integrationen.

Sverige behöver ett nytt ledarskap och Centerpartiet leder Framåt!

Kontakta Sofia Lindholm

Kontakta Sofia

Uppgifter om personer som kontaktar Centerpartiet
Om du kontaktar Centerpartiet via e-post lagras din e-postadress och de uppgifter du skriver i meddelandet i vårt e-post- och ärendehanteringssystem. Vi behåller uppgifterna i våra system så länge som de behövs för att kunna hantera ditt ärende och eventuell uppföljning av det.
Läs mer https://www.centerpartiet.se/gdpr

Tack för ditt meddelande!

Något gick fel....

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.