Annie Lööf: Mycket allvarlig säkerhetsläcka - utesluter inte misstroendeförklaring

Transportstyrelsens hantering av känsliga uppgifter är graverande. Konsekvenserna för enskilda som drabbas, och för Sveriges säkerhet är stora.

 - Centerpartiet ser mycket allvarligt på Transportstyrelsens säkerhetsläcka och hanteringen från regeringen. Vi utesluter inte misstroendeförklaring mot ett eller flera enskilda statsråd, säger Annie Lööf. Läs mer om Annie Lööfs kommentarer här.

I förra veckan uttalade sig Anders Åkesson (C) infrastrukturpolitisk talesperson efter det gemensamma mötet med Anna Johansson och trafik- och försvarsutskotten.

- Det finns risk för att körkortsuppgifter och personuppgifter har försvunnit, kanske till och med handlas med, och det är djupt allvarligt,  sa Anders Åkesson (C) till TV4-Nyheterna. Klippet kan du se här.

Åkesson uttryckte också i fredags att misstroendeförklaring inte utesluts för Centerpartiets del. Läs hans kommentar i DN här. 

Här kan du läsa mer om vad Centerpartiet sagt de senaste dagarna: 

Kommentar i DN från Anders Åkesson: http://www.dn.se/nyheter/sverige/misstroendeforklaring-kan-folja-i-it-skandalens-spar-men-inte-an/

TV4-Nyheterna med Anders Åkesson: https://www.tv4play.se/program/nyheterna/3925265

Annie Lööf i DN: http://www.dn.se/nyheter/sverige/oppositionen-utesluter-inte-misstroendeforklaring/

Annie Lööf i SvD: https://www.svd.se/kritiken-mot-regeringen-vaxer-allvarligaste-krisen

Annie Lööf i DI: http://www.di.se/nyheter/loof-utesluter-inte-misstroendeforklaring/ 

Annie Lööf i SVT: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/loof-utesluter-inte-misstroendeforklaring