Uddevalla
Centerpartiet lokalt
  • / Nyheter
  • / Stoppa sekterism och extremism

Stoppa sekterism och extremism

Den islamska salafismen och wahhabismen företräder en mycket sträng och indoktrinerande syn på hur islam ska utövas. Man är bokstavstrogna och idealbilden är hur de första muslimska samfunden såg ut för 1500 år sedan.

Kvinnas roll i detta samhälle är starkt begränsat och man förordar ett segregerat samhälle där man tar avstånd från andra kulturer och vill införa sharialagstiftning. Man betraktar dessutom alla andra muslimer som avgudadyrkare.

Ett antal skolor och moskéer i Sverige har eller har haft en salafistisk inriktning främst finansierade från Saudiarabien.

Nu visar det sig att Centrala Studiestödsnämnden finansierat 71 svenskars utbildning vid Medinauniversitetet i Saudiarabien. Svenska skattebetalare har alltså på detta vis, enligt Dagens nyheters reporter Niklas Orrenius, betalat 2,5 miljoner kronor de senaste fem åren till personer som sedan återvänder till Sverige som missionärer för denna sekteristiska rörelse. Därigenom bidrar svenska skattebetalare, genom CSN, till att sprida och stärka denna stränga variant av islam som betraktar andra grupper av muslimer, andra religiösa utövare eller ateister som avfällingar, förnekare och otrogna.

Vi svenskar, våra politiker och tjänstemän är extremt naiva som ger bidrag till religiösa eller politiska extremister som sedan ska hjärntvätta lättledda personer i sin omgivning. För en gång skull måste jag hålla med Aftonbladets ledarskribent Anders Lindberg när han skriver ”Ibland räcker det inte att som tjänsteman eller politiker bara följa reglerna, man måste faktiskt tänka själv också”.

Nu har det visat sig, genom Bohusläningens granskande reportage, att Uddevallamoskén bjudit in föreläsare med salafistisk inriktning som, samtidigt som man tar emot betydande föreningsbidrag, sprider sina extrema, våldsbejakande och kvinnofientliga idéer. Den svenska naiviteten har därigenom fått sin egen Uddevallamodell under ledning av kommunalrådet Ewy Gahnström (V) och Anneli Högberg (S). Det är dåligt för integrationen, det är dåligt för Sverige och det är dåligt för Uddevalla. Samtidigt skriver Högberg, i en insändare, att föreningarna måste vara demokratiskt uppbyggda för att erhålla kommunens stöd och på så sätt skapa friskare och nöjdare medborgare. För ett tag sedan framställde sig dessutom Gahnström för att vara en mästare på kvinnosaksfrågor i denna tidning.

Det är sannerligen dags att gå ifrån ord till handling!

Torsten Torstensson (C)
Forshälla

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    1000