Därför går jag med i Prideparaden

Jag tror på allas lika värde och rättighet, på rätten och förmågan hos att alla människor att själv forma sin framtid.

Jag tror på ett Sverige där alla är välkomna där vi tillsammans skapar ett öppet samhälle med en social, demokratisk och frihetlig prägel.

Detta är många fina ord, men det är just de som präglar min människosyn och värdegrund som människa – vem jag är, som arbetskollega, mamma, vän, beslutsfattare och medmänniska. Och det är just därför jag valde Centerpartiet som länge varit pådrivande i kampen för att alla har sin rätt att leva sitt liv fullt ut, oavsett funktionshinder, kön, etnicitet, religion eller sexuell läggning.

I helgen arrangeras Uddevalla Pride och precis som i många andra pride tåg i landet väcker det hopp, gemensam tro på kärlek och framtidstro, vi kan aldrig sluta kämpa mot diskriminering, våld eller hatbrott – som medmänniska, kommun eller land.

På söndag deltar jag i paraden för dig som någon gång har känt dig ifrågasatt, blivit orättvist behandlad, tröttnat på att vara rädd, diskriminerad på grund av ditt funktionshinder, kämpat för dina rättigheter eller velat men inte vågat! Det är allas lika rätt, för mig.

Anna-Malin Björk Joelsson
Ordförande Centerpartiet Uddevalla

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Gå till profilsidan för $userIdentityName
    1000