Vårdplatserna har minskat

Svar till Stefan Skoglund 3 oktober Alliansen gynnade de tjocka plånböckerna

Stefan Skoglund (S) verkar ha tagit illa upp för att jag gillade att han plötsligt och oväntat tyckte det var bra med skattesänkningar men är lite slarvig i sin retorik. Han skriver att Alliansregeringen gynnade de med tjocka plånböckerna och sedan kritiserar han Alliansregeringens jobbskatteavdrag. Skoglund vet ju att jobbskatteavdragen gav mest till de med låga inkomster. En undersköterska fick till exempel en skattesänkning motsvarande en 13.e månadslön. Sedan tycker jag också det är bra att den nuvarande regeringen fortsätter centerpartiets och alliansregeringens väg med sänkta skatter för pensionärerna.

Sedan skriver Skoglund att folk inte är lättlurade och det håller jag med om. Det var därför jag i mitt förra inlägg påpekade några fakta som Skoglund inte redovisade. Dessa fakta är:

1. Antalet vård- och omsorgsplatser har minskat i Ljungskile under nuvarande S, V och MP-styre. Vid majoritetsskiftet den 1 januari 2015 fanns det 44 vård- och omsorgsboendeplatser i Ljungskile och den 31 augusti i år fanns det 27!

2. Initiativet till att skapa Ryttarens café- och aktivitetscenter togs av den förra majoriteten i Uddevalla. Glädjande nog fullföljde man senare dessa tankar efter majoritetsskiftet.

Stefan Skoglunds ord om att folk inte är lättlurade behöver nog beaktas av oss alla.

Elving Andersson (C)
Socialnämndens 2:e vice ordförande

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Gå till profilsidan för $userIdentityName
    1000