Centerpartiet vill öppna ett seniorcenter på Sofiedal

Öppna ett seniorcenter/mötesplats på Sofiedal i Ljungskile är ett förslag från Centerpartiet. Ett ställe dit alla är välkomna för att träffas, umgås och delta i olika aktiviteter.

Detta förslag har tydligen oroat Stefan Skoglund (S) så mycket att han i en lång och mångordig debattartikel försöker blanda bort korten. Skoglund säger att vi ska ta reda på fakta – men slarvar dessvärre själv i detta.

Låt oss därför redovisa några fakta för medborgarna och för Skoglund.

Fakta: Initiativet till att skapa en mötesplats på Ryttaren togs av den majoritet som styrde före förra valet (allianspartierna tillsamman med mp). Sedan fullföljde det nya styret (S, V, MP) detta initiativ till vår glädje.

Fakta: Antalet vård- och omsorgsplatser för äldre har minskat drastiskt i Ljungskile under Skoglunds styre i socialnämnden

Fakta: Före förra valet fanns ett beslut om att bygga om ett av husen på Sofiedal till ett modernt vård- och omsorgsboende med 40 platser och de övriga husen skulle bli trygghetsboende. Det hade blivit en mycket bra lösning. Detta kombinerade vård- och omsorgsboende hade varit klart idag. Men tyvärr så var ett av de första besluten av Skoglund och den nya majoriteten att riva upp detta beslut när man fått makten.

Fakta: Det finns ingen mötesplats (seniorcenter) för äldre i Ljungskile idag. Det som Skoglund talar om i sin artikel är trygghets- och trivselskapande åtgärder för de som bor på trygghetsboendet Sofiedal men inte för övriga i Ljungskile.

Vi håller med Skoglund om att man skall hålla sig till fakta, men tycker det är tråkigt att han själv slarvar med detta.

För många äldre är det viktigt med mötesplatser. Centerpartiet vill använda den tidigare matsalen på Sofiedal till en mötesplats. Ett ställe där man som Ljungskilebo kan träffas, ta en fika, och ha en social samvaro. Detta vill vi utveckla gemensamt mellan kommunen och olika ideella krafter som till exempel, samhällsföreningen, pensionärsföreningar, studieförbund, kulturföreningar, kyrkor och samfund och andra.

Camilla Olsson
kandidat till kommunfullmäktige (C)

Mikael Bjuhr
kandidat till kommunfullmäktige (C)

Thorun Elgebäck
kandidat till fullmäktige (C)

Anita Olsson
kandidat till fullmäktige (C)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Gå till profilsidan för $userIdentityName
    1000