Centerpartiet i Hudiksvall vill se en kriskommission för kommunens bönder

Centerpartiet vill se en kriskommission för att stötta de bönder som står inför en tuff höst och vinter. Tillföljd av den torka som varit är flera bönder nu tvugna till nödslakt på grund av att fodret inte räcker till.

Centerpartiet vill bjuda in berörda parter till ett möte för att ta fram lösningar på den kris som bönder nu står inför. Centerpartiet vill där ha med flera parter så som länsstyrelsen, LRF och Inköp Gävleborg bland andra.

Centerpartiet vill se att kommunen ser över möjligheten att köpa in mer kött från t.ex. Delsbo Chark samt att kommunen köper in frysar där vi kan förvara köttet. Vi måste sedan se över våra inköp och se till att vi börjar köpa in mer lokalproducerad mat till kommunens verksamheter.

Centerpartiets oppositionsråd Caroline Schmidt skickade in förslaget om en kriskommission för tre veckor sedan till kommunledningen, än har inget hänt. Centerpartiet menar att den nuvarande kommunledningen har ett allt för passivt ledarskap. Vi måste ta tag i detta och kommunen måste ta första steget och stödja våra bönder.

Läs intervjun med Caroline Schmidt här!