10 punktsprogram för ett bättre företagsklimat

För ett par veckor sedan presenterade Svenskt näringsliv sin ranking över företagsklimatet i Sveriges samtliga kommuner. Rankingen visade att Hudiksvalls kommun faller till plats 245 av Sveriges 290 kommuner. En stor försämring sedan Centerpartiet var med i styret, då Hudiksvall låg på plats 113 (2013). Denna utveckling kan vi i Centerpartiet helt enkelt inte acceptera.

För oss i Centerpartiet är det viktigt att vi vänder denna negativa trend och att frågan om företagsklimatet tas på allvar. Just nu verkar det som att majoriteten i Hudiksvall inte har någon plan för detta och därför presenterar vi nu vårt 10 punktsprogram för ett bättre företagsklimat, säger Anton Stark (C).

Programmet innehåller 10 punkter som på olika sätt skulle stärka kommunens relationer till företagarna samt ge bättre förutsättningar för våra lokala företag att utvecklas. Ett bra företagsklimat är viktigt för att vi ska kunna ha ett blomstrande näringsliv i Hudiksvalls kommun.

Vi inser förstås att detta program inte är hela svaret utan att mer måste göras. Men vi menar att det är en bra början för att vända den negativa trenden och stärka näringslivet i kommunen. Vi är bereda att ta denna fråga på allvar och hoppas att majoriteten nu kan dra nytta av våra förslag, säger Stina Jonsson (C).

Läs Hela Hälsingland här

Läs hela rapporten här , 134.3 kB.