Forsaborna välkomnar Nya bostäder

Rapportering från mötet av Sven Bergström

Det finns ett stort intresse för nya bostäder i Forsabygden. När Forsa/Näsviken Centeravdelning veckan före påsk bjöd in till ett informationsmöte i Sörforsa om de planerade nybyggnationerna blev det ett välbesökt möte på Backa bygdegård.

Oppositionsrådet Caroline Schmidt inledde och välkomnade kommunens planeringschef Hans Gyllow samt företrädare för Glada Hudik Hem. Gyllow berättade om de planer på radhuslägenheter, ett äldreboende och hyreshus som finns för grönområdet mellan Ica och Frejavägen. Även på Bergnäsudden är en detaljplan på gång som öppnar för villabebyggelse på den natursköna udden i kyrksjön inom något år.

Stefan Söderlund, VD och Stefan Nord projektledare på Glada Hudikhem berättade mera detaljerat om byggplanerna där första spadtaget kommer att tas redan den 13 april. I första etappen blir det byggande av sammanlagt sju radhuslägenheter som beräknas klara för inflyttning första halvåret 2024.

I etapp två planeras äldreboendet och därefter en etapp tre med ett hyreshus närmast ner mot Frejavägen. Och dessa hus är ritade av samma arkitekt som skapat de uppskattade äldreboendena längs Stenevägen i Järvsö. Slutligt beslut om etapp två och tre beräknas kunna tas i höst.

Vid den efterföljande frågestunden och runt kaffeborden kom många frågor och synpunkter upp. Sammantaget var det många Forsabor som uppskattade att man nu äntligen kommer till skott med bostadsbyggande i Sörforsa.

Stefan Söderlund, Caroline Schmidt och Stefan Nord medverkade vid mötet om det planerade bostadsbyggandet i Sörforsa

Det blev en livlig diskussion runt kaffeborden efter informationen om det planerade bostadsbyggandet.