Per-Ewert Ohlsson-Björk

Bild

Nummer 4 i kommunvalet, 3 i regionvalet och 19 i riksdagsvalet

Bor utanför Sandviken på en mindre gård. Önskar ständigt att jag hade mer tid med min fru. Stort musikintresse och känner mig (oftast) lugn när jag får snickra på något. Har mycket humör, både bra och dåligt. Tycker att människors tillvaro borde kunna göras enklare och värdesätter frihet och självständighet högst.

Uppskattar både natur och kultur, men det är svårt att hinna med saker som inte är jobb-relaterat.

Därför är en röst på mig värdefull

En röst på mig stärker en politik där hela kommunen går i takt och som vill att människor ska kunna komma till tals på riktigt.

Därför kandiderar jag för Centerpartiet

Varför det blev just Centerpartiet beror på partiets tydliga liberala och frihetliga värderingar som förenas med praktisk konkret politik för utveckling och jobb i hela landet och jordnära miljö- och klimatpolitik. Mitt engagemang bygger på att jag anser att politiken i större utsträckning måste handla vara förankrat i människors vardag. Idag är det inte konstigt att fler och fler frågar sig vad man får för sina skattepengar.

Det här är mina hjärtefrågor

Att människor får ett riktigt jobb är egentligen överordnat allt. Dels för individens egna självkänsla och frihet samt för samhällets möjlighet att leverera i alla andra frågor. Annars brinner jag extra för att få till en politik som skapar rättvisa förutsättningar oavsett var man bor, en miljö- och klimatpolitik där tillväxt och en hållbar utveckling förenas och gör det lättare för folk i vardagen utan att bestraffa eller korkade symbolåtgärder, samt en hälso- och sjukvård där människor kan vara trygga med att få rätt hjälp i tid utan att vara orolig över vem eller var man vänder sig till.

Läs mer på SVT s valkompass
(OBS rikspolitiska frågor därav budgetprioriteringen)

https://valkompassen.svt.se/kandidat/per-ewert-ohlsson-bjork-centerpartiet-sandviken

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.