Göteborg
Centerpartiet lokalt
  • / Nyheter
  • / Centerpartiet söker tre politiska sekreterare till Göteborgs stad

Centerpartiet söker tre politiska sekreterare till Göteborgs stad

Efter ett framgångsrikt val söker Centerpartiet medarbetare som vill vara med och bygga ett starkt lag i Göteborgs stad och ta ansvar för några av stadens viktiga verksamhetsområden.

Centerpartiet i Göteborg gjorde det bästa kommunvalet på 30 år och har nu tre ledamöter i kommunfullmäktige. Centerpartiet har även för första gången på 27 år fått en ledamot i kommunstyrelsen som kommer vara med och styra staden de kommande fyra åren.

Centerpartiet är en del av Alliansens samarbete med Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna som är överens om att ta ansvar och leda Göteborg framåt under mandatperioden. Centerpartiet söker nu nya medarbetare som vill vara med och bygga ett starkt lag som både ska ta ansvar för några av stadens viktiga verksamhetsområden och som också ska stärka Centerpartiet som politisk kraft långsiktigt.

Centerpartiet söker tre politiska sekreterare med följande huvudsakliga ansvarsområden:

  • Politik med fokus på ärendeberedning och strategi
  • Kommunikation med fokus på presskontakter, nyhetsbevakning och långsiktigt kommunikationsarbete
  • Ekonomi med fokus på styrning- och ledningsfrågor

Som politisk sekreterare arbetar du nära kommunalråd, övriga medarbetare på kansliet samt med partiets fullmäktigegrupp. Du kommer även att arbeta tillsammans med våra förtroendevalda i nämnder och styrelser. Vi är framförallt intresserade av att bygga ett bra lag med människor som kompletterar varandra.

I din tjänst svarar du för ett eller flera sakområden i beredningen av ärenden till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Du kommer även att ha kontakt med Centerpartiets förtroendevalda, medlemmar och väljare samt med andra partier och anställda i staden.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från politisk verksamhet, adekvat utbildning/högskoleutbildning samt är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift. Det är viktigt att du delar Centerpartiets grundläggande värderingar.

Tjänsten är på heltid med förordnande från 2019-01-01 till 2021-12-31, med provanställning i 3 månader. Anställningen reglernas i kommunallagen 4 kap §33 och § 34. Det innebär att du har rätt till tjänstledighet från nuvarande anställning samt att anställningen inte kan löpa längre än till mandatperiodens utgång. Dessutom gäller inte bestämmelser som regleras i Lagen och anställningsskydd.

Ange löneanspråk i ansökan och vilket/vilka ansvarsområden du är intresserad av. Individuell lönesättning tillämpas. Göteborgs stad är formell arbetsgivare. Arbetsplatsen är förlagd till Göteborgs stadshus. Arbete på kvällar och helger förekommer.

Skicka ditt CV och ett kort personligt brev, gärna så snart som möjligt, men senast den 9 december till emmyly.bonfors@centerpartiet.se