Centerpartiet söker pressekreterare

Efter ett framgångsrikt val söker Centerpartiet en driven pressekreterare och kommunikatör till Göteborgs stadshus.

I höstas gjorde Centerpartiet sitt bästa kommunval i Göteborg på 30 år. Sedan 1 januari är vi med och styr Göteborgs stad tillsammans med Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna. Centerpartiet har ansvar för stadens miljö- och klimatfrågor.

Som pressekreterare är du en viktig länk mellan media och partiet. Du hjälper journalister att finna relevant information och rätt talesperson. Du ger vårt kommunalråd professionellt stöd i press- och mediefrågor. Du planerar, genomför och utvärderar kommunikationsinsatser. Tillsammans med övriga medarbetare jobbar du med att ta fram och publicera innehåll till media samt för nyhetsflödet i partiets egna kanaler. Det kan exempelvis vara att skriva pressmeddelanden, debattartiklar, inlägg och talepunkter.

Tjänsten innebär att du arbetar nära kommunalråd, övriga medarbetare på kansliet, med partiets fullmäktigegrupp samt övriga allianspartiers pressekreterare. Du kommer även att arbeta tillsammans med våra förtroendevalda i nämnder och styrelser. Därtill kommer du att ha kontakt med Centerpartiets medlemmar och väljare samt med andra partier och anställda i staden.

Den formella titeln på tjänsten är stadssekreterare. I din tjänst svarar du även för ett eller flera sakområden i beredningen av ärenden till kommunstyrelsen, nämnder och kommunfullmäktige.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från politisk verksamhet, adekvat utbildning/högskoleutbildning samt är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift. Vi tror att du har hög analytisk förmåga och ett strategiskt arbetssätt. Meriterande är utbildning inom både journalistik/kommunikation och offentlig förvaltning. Erfarenhet av nyhetsjournalistik och kunskap om nyhetsredaktioners arbetssätt är också meriterande. Det är viktigt att du delar Centerpartiets grundläggande värderingar. Vi är framförallt intresserade av att bygga ett bra lag med människor som kompletterar varandra.

Tjänsten är på heltid med förordnande från omgående till 2021-12-31, med provanställning i 3 månader. Tillträdesdatum kan diskuteras. Anställningen regleras i kommunallagen 4 kap §33 och §34. Det innebär att du har rätt till tjänstledighet från nuvarande anställning samt att anställningen inte kan löpa längre än till mandatperiodens utgång. Dessutom gäller inte bestämmelser som regleras i Lagen och anställningsskydd.

Individuell lönesättning tillämpas. Göteborgs stad är formell arbetsgivare. Arbetsplatsen är förlagd till Göteborgs stadshus. Arbete på kvällar och helger förekommer.

Skicka ditt CV och ett kort personligt brev, gärna så snart som möjligt, men senast den 31 januari till emmyly.bonfors@politiker.goteborg.se