• / Nyheter
  • / Centerpartiet i Göteborg breddar ledarskapet

Centerpartiet i Göteborg breddar ledarskapet

Jakob Edshage valdes i helgen till ordförande för Centerpartiet i Göteborg. Han efterträder Emmyly Bönfors som varit ordförande de fyra senaste åren men nu väljer att enbart fokusera på rollen som kommunalråd.

Centerpartiet gick till val 2018 med siktet inställt på att komma in i Stadshuset. Det blev succé, och när Emmyly Bönfors nu lämnar över stafettpinnen, kan hon göra det med rak rygg och ett leende på läpparna.

- De här åren har varit fantastiska. Vi har jobbat långsiktigt som ett lag och det känns helt naturligt att lämna över klubban till Jakob som jag samarbetat med under flera år, säger Emmyly Bönfors (C), kommunalråd.

Jakob, vad ser du som din hjärtefråga nu när du nu tar överordförandeskapet?

Medlemsvården. Vi har nu två år kvar till nästa val och är i full färd med att skala upp organisationen. De senaste årens framgångar och ökade intresse för vår politik ställer nya krav på oss. Varje medlem ska känna sig välkommen, få bidra med just sin pusselbit och ha roligt under tiden. Det ska bli ett sant nöje och en ära att leda det arbetet, säger Jakob Edshage, nyvald ordförande för Centerpartiet i Göteborg.