Ny plan för att elektrifiera Göteborg!

Nu ökar vi takten för att elektrifiera Göteborg. Idag kom Alliansen och Socialdemokraterna överens om de sista pusselbitarna för Elektrifieringsplanen, som ska gälla fram till 2030. Den pekar ut riktningen för hur vi på bästa sätt kan elektrifiera staden, för att minska utsläpp och buller och förbättra luftkvalitén.

- Elektrifieringsplanen är en viktig pusselbit för att Göteborgs klimatavtryck ska vara nära noll år 2030. En ökad elektrifiering minskar även buller och luftföroreningar vilket gör att vi får ljud från glada göteborgare på en uteservering istället för buller från biltrafiken, säger Emmyly Bönfors (C), kommunalråd.

I elektrifieringsplanen fokuseras det bland annat på hur vi kan bygga ut laddinfrastruktur, exempelvis genom laddgator. Det handlar också om hur vi på ett smartare sätt kan använda elnätet genom ny teknik. I planen betonas också vikten av samverkan med näringslivet och andra aktörer. Elektrifieringsplanen väntas röstas igenom på kommunstyrelsesammanträdet på onsdag 18/8