Emmyly Bönfors föreslås till Centerpartiets partistyrelse!

Inför partistämman 23-26 september presenteras nu valberedningens förslag på nya ledamöter i Centerpartiets partistyrelse. En av dem som föreslås till partistyrelsen är Emmyly Bönfors (C), kommunalråd i Göteborg.

- Att få förtroendet att bli föreslagen till Centerpartiets partistyrelse känns väldigt hedrande. Det skulle ge mig en viktig plattform att jobba ännu mer med att stärka medlemmars engagemang, skapa förutsättningar för framtidens ledare och med det ett större genomslag för vår politik.
För mig är det extra viktigt att sätta strålkastarljuset på den ojämlikhet som finns i samhället idag. Det ska inte spela någon roll var du kommer ifrån, eller var dina föräldrar är födda. Det är varje individs rätt att kunna bidra till en bättre värld, säger Emmyly Bönfors (C), kommunalråd.

Det är under partistämman i slutet av september som det slutgiltiga beslutet fattas om vilka som ska ingå i Centerpartiets partistyrelse framåt. Utöver Emmyly Bönfors är också Göteborgs riksdagsledamot Rickard Nordin nominerad för omval.

Partistyrelsen är Centerpartiets högsta beslutande organ mellan partistämmorna. I denna ingår 16 ledamöter som har valts av en partistämma samt representanter för Centerkvinnorna, Centerpartiets Ungdomsförbund och Centerstudenter.