Trygghet lika viktigt i som utanför hemmet

Idag intervjuas Emmyly Bönfors (C), kommunalråd, i Dagens Nyheter om det kommande valåret. Under mandatperioden har Centerpartiet haft extra ansvar för miljö- och klimatfrågor. Detta är fortsatt ett av våra viktigaste politiska områden och en av vår tids stora ödesfrågor. En annan stor utmaning är den ökande otryggheten.

- Vi behöver ha lika mycket fokus på våld i hemmet som på stan. När vi lyssnar på polischefer som Erik Nord framgår det absolut att gängproblematiken är stor, men det är också ett otroligt stort problem med mäns våld mot kvinnor, säger Emmyly Bönfors (C).

Bönfors lyfter att otryggheten både i hemmet och på stan behöver tas på lika stort allvar. Mäns våld mot kvinnor är ett av våra största samhällsproblem och är en prioriterad fråga för Centerpartiet.

När det gäller samarbete efter valet är Centerpartiet övertygade om att det allra bästa är att fortsätta med Alliansen, som fungerat väl denna mandatperiod.

 

Läs hela artikeln via länken: https://www.dn.se/sverige/centerns-emmyly-bonfors-mest-framgangsrikt-fortsatta-med-alliansen/