Rickard Nordin

Personbild


  • Riksdagsledamot
  • Centerpartiets talesperson i klimat- och energifrågor

Jag är uppväxt vid en av Sveriges renaste sjöar. Kanske var det anledningen till varför jag började engagera mig för miljön. Klimatfrågor ligger mig varmt om hjärtat och jag har under den senaste mandatperioden haft möjlighet, och lyckats, med att sätta stora avtryck i svensk energi- och klimatpolitik med flera blocköverskridande överenskommelser. Centerpartiets miljöpolitik, i kombination med att samhället ska utvecklas, är för mig den enda vägen framåt. Det är så vi får andra länder att vilja kopiera oss och ställa om. Att kombinera företagande med grön omställning helt enkelt. Att alla människor ska kunna få utlopp för sin kreativitet och sina tankar är viktigt för mig. Ur det kommer engagemang för företagande och skrotande av onödiga regler, men också ett driv för jämställdhet. Inte minst sedan jag själv blev pappa har jag fått upp ögonen för hur snett mycket är i samhället. Jag vill att min son ska växa upp utan könsbaserade förväntningar på sig. Han ska få kunna vara den han är och det kämpar jag för, både i hemmet och i riksdagen.


Jag ser fram emot valrörelsen. Att få prata politik och att värderingar får brytas mot varandra är både spännande och intressant. Jag ser fram emot att få debattera, träffa människor och diskutera hur vi tillsammans löser de problem som Sverige har. Jag vill fortsätta göra skillnad för Sverige – därför tycker jag du ska kryssa mig i valet 9 september!

Följ mig:

Kontakta Rickard Nordin

Kontakta Rickard

Uppgifter om personer som kontaktar Centerpartiet
Om du kontaktar Centerpartiet via e-post lagras din e-postadress och de uppgifter du skriver i meddelandet i vårt e-post- och ärendehanteringssystem. Vi behåller uppgifterna i våra system så länge som de behövs för att kunna hantera ditt ärende och eventuell uppföljning av det.
Läs mer https://www.centerpartiet.se/gdpr

Tack för ditt meddelande!

Något gick fel....

Error: 404 Not Found for URL https://graph.facebook.com/rickardnordin/posts?access_token=EAADQSbv0yUMBAAs2ZBgya6FL4tZBGvMe4nqSJn2nrZBzgi3C08BqhSBnb4bFbkQ9gM8FOiWoZBp9ZAWtvChXmtPQrQBPpFb1lPStFqz549P56vG26F0Fv6FtqdqW5ZCflHOXEqsBdrRZBjzZBU7CZAOVQGqcsKQ0UNJkZD&limit=5&fields=id%2Cmessage%2Cdescription%2Ccreated_time%2Cfrom%2Cfull_picture%2Cshares%2Ccomments.limit%280%29.summary%28true%29%2Clikes.limit%280%29.summary%28true%29 Gick inte att hämta senaste Facebook-listning.

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.