Gotland
Centerpartiet lokalt
 • / Nyheter
 • / Tillsammans klarar vi krisen

Tillsammans klarar vi krisen

I och med Corona-virusets spridning behöver vi alla hjälpas åt och stödja varandra så mycket vi kan. Om vi använder både hjärtat och hjärnan tror jag att vi kommer att reda ut krisen tillsammans. Här är några enkla punkter som jag tycker är bra att ha i åtanke idag och framåt.

 1. Ta del av säkra källor.
  Ta endast del av saklig och bekräftad information och källor som folkhälsomyndigheten.se, 1177.se och gotland.se. Att sprida felaktig information kan leda till stress och ångest bland dina medmänniskor och det är ingen som vill ha en sån utveckling.
 2. Håll hjärtat varmt och händerna rena.
  Tänk på att skydda andra från smittspridning. Håll dig hemma om du känner dig sjuk, hjälp din granne om du kan och avstå från att besöka närstående på sjukhus. Tänk alltid på att hålla dina händer rena och följ god förkylningsetikett genom att hosta och nysa i armvecket.
 3. Supporta din lokala företagare.
  Många av Gotlands företagare känner redan av de negativa bieffekterna av inställda evenemang, avbokade tjänster och minskad handel. Vi behöver samtliga delar av vårt näringsliv när krisen är över så gör vad ni kan för att stötta era lokala företag.

Eva Nypelius (C), regionstyrelsens ordförande