Fler bostäder för allas behov

En av Centerpartiets viktigaste frågor inför nästa mandatperiod är att öka bostadsbyggandet och fortsätta driva utvecklingen över hela ön. Gotland behöver fler bostäder för allas behov, skriver Eva Ahlin, Karl-Johan Boberg och Eva Nypelius

Befolkningen ökar och det är viktigare än någonsin att säkra framtidens kompetensförsörjning, prioritera och planera för tillväxt och utveckla mer byggbar mark för fler bostäder.

Vi vill skapa möjligheter till förtätning i och runt våra service- och skolorter. Att fler bor i och runt dessa orter säkrar framtiden för service och tjänster året runt. Samtidigt värnar vi om rätten och möjligheterna att bygga över hela ön. Vi ska fortsätta stärka samverkan med näringsliv, föreningar och utvecklingsbolag för ökad tillväxt, mer bostadsbyggande och fler jobb.
Något som genomsyrar Centerpartiets politik i hela landet är att vi genomgående arbetar för att motverka regelkrångel för ökad flexibilitet och på så vis stimulera utveckling och bostadsbyggande, inte minst på landsbygden.

Vi vill se till att det blir smidigare och enklare att få bygglov för att på så vis öka taken i bostadsbyggandet. Det behövs mer dialog, rådgivning och information i tidiga skeden för snabbare handläggning.
Under den här mandatperioden har vi sett till att vatten- och avlopp på södra Gotland prioriterats och det tidigare byggstoppet som hämmat södra delen av ön är nu hävt. Utbyggnaden av vatten- och avlopp i Visby och på norra ön är nu prioriterat för att möjliggöra ökat bostadsbyggande och utveckling. Samtidigt som det är viktigt att bättre ta tillvara på idéer och innovativa lösningar för vatten- och avlopp samt öka lagringen av nederbörd för att klara vattenförsörjningen.

Sist men inte minst vill vi ha en livskraftig stadskärna i Visby med handel och jobb och vi värnar om hyresrätterna i innerstaden för en levande innerstad året runt. För Gotlands bästa!

Eva Nypelius (C)
Eva Ahlin (C)
Karl-Johan Boberg (C)