Lämnar partipolitiken

Anders Thomasson väljer att lämna partipolitiken, men kommer fortsätta arbeta för landsbygdens utveckling. Så här skriver han efter sitt beslut:

Under den här mandatperioden har jag representerat Centerpartiet som ledamot i fullmäktige, ledamot i miljö- och byggnämnden och ersättare i regionstyrelsen. Jag väljer nu att lämna partipolitiken. Jag kommer att fortsätta rösta på Centerpartiet och står stadigt med min liberala ideologi men jag vill använda min tid till annat.
Jag är nöjd med min tid i politiken och under den här mandatperioden har samarbetet inom Alliansen på Gotland fungerat mycket bra och resulterat i att Region Gotland idag har en välskött ekonomi.

Jag tänker fortsätta driva politiska frågor, kämpa för landsbygden och för rättvisare fördelning av våra gemensamma resurser. Jag kommer fortsätta arbeta för utveckling på landsbygden men inte via något parti, utan i första hand via organisationen Hela Sverige Skall Leva.

Jag står fast vid att Centerpartiet gjort rätt i att markera mot SD:s politik och att inte som andra borgerliga partier anpassa sin politik efter SD. Centerpartiet är ett sant borgerligt parti och jag känner stor respekt för Annie Lööf och andra företrädare inom centern som haft mod och kraft att stå kvar i mitten av svensk politik.

Anders Thomasson