Centerpartiet beredda köpa badtimmar i Roma

Med stor bedrövelse läser vi att förhandlingarna om Romabadets framtid har strandat. Vi har inte varit inbjudna till förhandlingsbordet, så vi har inte full insyn i vad som sagts eller erbjudits. Men vi ser att Romabadet behövs för att klara den totala badkapaciteten på Gotland

Alla förstår att på grund av att Region Gotland redan har en överfull investeringsbudget så kommer det att ta många år innan ett nytt stort huvudbad kan finnas på plats på ön. Därför behövs Romabadet för rehab patienterna, friskvård för äldre, skolungdomar och allmänhetens behov. Utan badet klarar dessutom inte Romaskolan ett rimligt upplägg för idrotten eftersom gymnastiksalen är dimensionerad utifrån att den skall fungera ihop med badet.
Att driva ett bad är dyrt, det är i stort sett omöjligt att göra på enbart kommersiell grund. Därför har Centerpartiet från början markerat att vi är beredda prioritera pengar så att Region Gotland kan köpa badtimmar i ett nyrustat Romabad på samma sätt som regionen köper badtimmar i Fårösund. Romabadet är givetvis viktigt för Romabygdens utveckling, men det behövs också för att hela Gotland skall få en rimlig badverksamhet. Nu är det hög tid att ni inser det i den rödgröna majoriteten innan det är för sent.

Lars Thomsson (C)
Anders Larsson (C)


Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.